10 ting, jeg savner mest ved Danmark

For 7 måneder siden rejste jeg fra Danmark, og selvom jeg har været hjemme 2 gange, så er der selvfølgelig meget som jeg savner ved Danmark. Det vil jeg lige prøve at liste op her.
Det var faktisk lidt svært for mig at komme på 10 ting, så måske savner jeg ikke Danmark så meget endnu! 🙂

10 TING, JEG SAVNER MEST VED DANMARK 
1. FAMILIE & VENINDER <3
2. Bland selv slik – JA, her på Bali er der bare ikke god slik. Så hvis der er nogen af jer som kommer herned så er click-mix mit yndlingsslik – og alt der er vingummi/surt slik! 😉 ..
3. En dyne – Jeg er så træt af at sove med et lagen, og har derfor lige fundet ud af at jeg kan bestille en dyne hos Ikea- Indonesien! 🙂
4. At gå i striktrøjer – det er hyggeligt at putte sig i en trøje, og det er altså for varmt her!
5. Butikker – Ja, I Danmark ved du altid præcis, hvor du skal gå hen hvis du skal købe en ny iPhone oplader, en dyne eller undertøj. Her er det ofte lidt et projekt at finde ud af, hvor man kan få ting, især hvis det er nogle lidt mere atypiske ting.
6. FASTE PRISER. Ja. Du ved bare at uanset hvad, så bliver du taget ved røven! 🙂 …
7. Vejrudsigter der holder (bare nogenlunde) – i 4 uger har den heddet sky med lyn – men der kan sagtens være 3 dage med fuld sol alligevel. Så det kan være lidt svært at planlægge. For ikke at tale om at når regnen kommer her, så er det ikke lidt dryp – men så er der bare HELT åbent for hanerne!
8. OVERPRISER. Der er virkelig nogle ting her, hvor priserne er helt ude af proportioner. En pakke tamponer koster nemt 100 kr, fitnessmedlemskab koster flere steder 750 kr i måneden, og en Toblerone 50kr.
9. FORTOV. Jeg er så træt af at det er med livet som indsats at bevæge sig rundt til fods. Man kan ikke “gå en tur” – for der er bare alt for mange scootere osv.
10. Længerevarende relationer. Rigtig mange er her kun på ferie eller for en tid, og det kan være virkelig hårdt at sige farvel så mange gange. Og man får ikke så dybe relationer hvis man ved at folk kun er her for kort tid.

Hvad ville du savne mest hvis du ikke boede i Danmark?
KH. M

2 Comments
  1. Uhh da jeg boede i Brasilien i et år, var der også flere ting jeg savnede ved Danmark, og nogle af dem rammer du bare spot on. Den med lagenet er så rigtigt, i 12 måneder sov jeg med et lagen og det var jeg bare ikke kæmpe fan af, men samtidig var det også alt for varmt til andet. Jeg savnede det med at putte sig under en dejlig varm dyne i vintermånederne med en lækker kop kakao.

    Problematikken med butikker er også bare så reel. Det tog mig en del tid at finde ud af hvor det var smartest at få hvad, og nu efter jeg har været tilbage 2 gange, har jeg stadig ikke helt styr på det. Det ændrer sig jo hele tiden. Og hvad angår priser, så husker jeg én situation bare lidt tydeligere end andre. En tur til frisøren. Ja man skulle tro, at det var nemt og at det havde en fast pris, men der kunne jeg godt tro om. Alt i mens de ansatte flokkedes omkring mig og spurgte ind til mit liv og Danmark, nåede de at vaske håret, give produkter, klippe, tørre og glatte. Ting som jeg typisk tager som en selvfølgelig ved min egen frisør. Det viste sig så, at hver eneste handling de gjorde kostede ekstra, det havde de dog bare ikke pige informeret om. Jeg snakkede så med nogle venner bagefter, som kunne fortælle mig, at dette kun skete netop fordi jeg er fra Europa og har lyst hår – det er altså hvad der sker i et korrupt land.

    Jeg må dog sige, at rugbrød ligger rigtig rigtig højt på min liste over savnede ting. Jeg var godt og grundigt træt af lyst brød uden noget mad i og usunde ting hele tiden. Jeg manglede simpelthen noget brød med noget gods i. Noget brød man kunne spise til alle 3 måltider. Jeg savnede fuldkorn.

    Men alle disse ting synes jeg heldigvis blev rigtig godt opvejet af en helt utrolig fantastisk oplevelse og nu sidder jeg så med en lang liste over ting jeg savner fra mig andet hjem, Brasilien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.