Tryghedsmenneske på den anden side af jorden

Jeg er meget mere tryghedsmenneske end de fleste nok tror. Alligevel befinder jeg mig nu på den anden side af jorden, noget som er helt ude af min komfortzone.
Jeg er ret flyvsk som menneske – og tager hurtigt en spontan beslutning, men jeg har også brug for tryghed og nogle til dels faste rammer.  Her på Bali rejser jeg ikke så meget rundt, fordi jeg har brug for at have en fast base. Jeg er næsten lige flyttet, men ellers har jeg kun boet et sted fast hernede. Allerede her efter en uges tid på mit nye sted, føler jeg mig faktisk ret meget hjemme. Det er nok det jeg er blevet mest overrasket over, hvor let det faktisk er at finde tryghed og føle sig hjemme, selvom man er i et andet land.  Lige så snart jeg har lært området at kende – og vænnet mig til at sove i en ny seng, så har jeg det faktisk ret godt.  Jeg tror ikke så meget at et hjem er defineret af 4 vægge, for mig er det mere en følelse af at her kan jeg være mig selv, slappe af og så har jeg de ting jeg har brug for.

Udover at jeg har brug for en fast base, så kommer det at jeg er tryghedsmenneske sig også lidt til udtryk i min hverdag. Jeg vil helst surfe på den samme strand, jeg vil helst have de 2 samme instruktører i fitness og så spiser jeg oftest på de samme restauranter.
Især det med restauranterne er lidt sjovt, for der er jo SÅ mange muligheder hernede, alligevel tager jeg ofte de samme steder hen igen og igen. Jeg har nok spist 50+ gange på den samme Warung fordi den lå tæt på mit gamle sted. Det er virkelig komfort at komme ind et sted man kender. Jeg får ofte hurtigt en “fast plads” og jeg bestiller ofte de samme 2-3 ting på menukortet. Det er ikke noget jeg har tænkt så meget over, men jeg kan bare virkelig godt lide at jeg ved hvad jeg får. Man ved hvordan det smager og hvad det koster.
Nu har jeg fundet mig en ny warung – og har på den sidste uge spist der 5 gange, selvom der ligger 5 andre lige så tæt på.. Derudover har jeg også fundet en arbejdscafé tæt på hvor jeg bor.

Jeg tror bare, at det giver mig noget i tryghed i en hverdag som ellers er ret foranderlig. Jeg slipper for at diskutere med mit eget hoved, fordi jeg bare gør hvad jeg plejer. Det føler jeg er meget nemmere. Det er lidt det samme med mine 2 danske veninder hernede, engang i mellem prøver vi noget nyt, men vi kan også rigtig godt lide at komme de samme steder. Man ved hvad man får! 🙂 .. Pigerne i sig selv er også tryghed for mig hernede. Selvom det er nogen som jeg har mødt her, så har de været et fast holdepunkt i min hverdag hernede. Jeg kender dem så godt – og det er dejligt, når man også har mange relationer hernede som ikke varer så længe. Der er selvfølgelig også tryghed i, at de kommer fra Danmark – men det tror jeg egentligt også var lidt et tilfælde… Jeg har også venner hernede fra andre lande.

Så selvom jeg er på den anden side af jorden, så er jeg stadig et menneske som kan lide noget tryghed. Det er måske en meget normal tendens når man er menneske, men jeg synes alligevel at det er sjovt. Jeg tror, at der er så mange ting hver eneste dag som er ude af min komfortzone, så jeg har brug for at der også er steder som er trygt. Så jeg kan sove godt om natten, koncentrere mig om mit arbejde, få det meste ud af min træning osv osv.

KH. M.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.