10 ting, jeg savner ved at bo i Danmark

For et stykke tid siden udgav jeg 10 ting, jeg savner mest ved Danmark.  Selvom jeg i første omgang synes det var lidt svært at komme på, udover min familie og veninder, så er der lidt flere ting  jeg savner efter at have tænkt lidt mere over dét .. Så derfor kommer der her en del 2. Det var i øvrigt ret sjovt at høre hvad I ville savne. 9/10 skrev rugbrød…. Det er dog ikke noget jeg selv savner for at være ærlig.
Jeg vil gerne slå fast – at selvom det kan lyde sådan, så er jeg altså på ingen måde på vej hjem. Jeg ELSKER at bo her på Bali, men synes bare det er sjovt at reflektere over.

LÆS OGSÅ: 10 ting, jeg savne mest ved Danmark 

10 ting, jeg savner ved at bo i Danmark 
1. Varm simremad. Der er altså bare noget lækkert ved en portion comfortfood i sofaen, en god suppe, chili con carne eller en god gryderet. Det er bare ikke det jeg får mest af her i 30 grader.
2. Pålideligt WIFI: Ja ja bevares. I Danmark synes vi heller aldrig helt, at det er godt nok- vel? … Men når du har prøvet kræfter med Wifi på Bali eller Sri Lanka, så får du en lidt anden tilgang til dét. At bo et sted med så godt wifi at jeg kan se Netflix (kun med afbrydelser hver 2. minut) er en kæmpe luksus.
3. En velfungerende mave:  Haha. Jeg beklager. Men jeg er nødt til at tage den med. Her på Bali bliver man altså udsat for lidt af hvert af bakterier, og det kan altså udfordre systemet.
4. Offentlig transport. ja hvem skulle have troet at man kunne savne og stå og vente på 1A?… Selvom det fungerer upåklageligt at køre med Gojek-scootere (medmindre det regner), så savner jeg at kunne komme omkring ved at tage tog og bus, hvis det altså også kom til tiden. En utopisk tanke, for det tror jeg aldrig ville ske her på Bali.
5.At hive dankortet frem. Ja, der er selvfølgelig steder, som tager dankort, men generelt vil de helst have kontanter især på spisestederne. Det er lidt træls det her med at skulle sørge for at have nok penge med.
6. At vejret ikke styrer ALT:  Ja ja, derhjemme går man måske ikke en tur i regnvejret, men det kan trods alt lade sig gøre. Regntiden på Bali betyder at der kan komme meget kraftig regn, og hvis det sker så bevæger du dig helst ikke ud. Du kan ikke få en Go-jek scooter, du kan ikke få leveret mad osv. De fleste barer /restauranter er også delvist udenfor, så det kan gøre at man bliver lidt fanget.
7. At cykle. Jeg synes at min cykel gav mig en frihed. Men her er det virkelig ikke muligt at gå eller cykle en tur.
8. MORMOR.  Ja jeg savner hele min familie. Men min mormor er altså ikke lige på det der internet- og det gør det altså sværere lige at sende en besked eller et billede. Jeg kunne godt lige bruge mormors frikadeller – og kanelsnegle 🙂 !!
9. Hele mit tøjskab! – Lidt materialistisk ja, men jeg savner virkelig at have alle mine ting. Første gang rejste jeg afsted med 12 kg – denne gang røg der 28 kg i kufferten, men jeg føler stadig at jeg ofte liiiige står og mangler dén top osv.
10. Min frisør Louise.  Jeg kan ikke helt finde ud af om jeg tør at tage til frisøren her, men jeg har heldigvis hørt godt om et sted, så jeg tror at jeg vover mig ud i det.

Hvad ville du savne, hvis du boede i udlandet?
KH. M

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.