Det kostede min 8 måneders rejse – Portugal, Sri Lanka, Bali

Jeg har fået rigtig mange spørgsmål omkring økonomi til min rejse – og i dag vil jeg prøve at dele, hvad min rejse præcis har kostet. I mens jeg skriver denne introduktion så ved jeg det faktisk ikke engang selv, så jeg glæder mig lige så meget til at se beregningen.
Økonomi er jo en privatsag, men omvendt vil jeg også gerne give et indblik i, hvad det koster at være væk i så lang tid. Det kan helt sikkert gøres meget billigere, men også meget dyrere.
Jeg havde en opsparing inden jeg tog afsted, men har også haft en indtjening undervejs – og det er selvfølgelig ikke alle der har den mulighed. Jeg føler ikke at jeg har levet på en sten, men jeg har hele tiden været bevidst om min økonomi. Jeg havde jo et ønske om at være væk så lang tid som muligt, så det var min motivation for ikke at bruge alt for mange penge.
Jeg havde ikke planlagt en hjemrejse, men pga. corona situationen valgte jeg at rejse hjem i slutningen af marts. Det betyder altså at jeg har været afsted 8 måneder i alt, men jeg har dog haft et par uger i DK også. Jeg har taget flybiletternes pris med, men jeg har ikke taget med hvor mange penge jeg har brugt når jeg har været i Danmark. Jeg tænker, at det er fint at tage med, da der ofte vil være nogle dyre flybiletter i budgettet når man rejser rundt, uanset hvilket land de så er til. Flybiletter er generelt billigere hvis man booker en retur billet, men det har ikke altid været muligt for mig, da jeg ikke har vist hvad planen var, så derfor er det også mange enkeltbiletter.

Min rejse kort fortalt
Min rejse startede i Portugal i starten af juli måned, hvor jeg så var frem til 1. september, og derefter fløj jeg til Bali i midt september sammen med min mor, hvor vi først holdte 2 ugers ferie. Derefter var jeg alene på Bali. I november var jeg 2 uger i Sri Lanka, hvorefter jeg tog tilbage til Bali. Jeg fløj hjem til Danmark før jul – og retur i starten af januar, hvor jeg så var indtil marts.
Jeg ved allerede nu at Portugal var et meget dyrt valg, da priserne jo er de samme som I Danmark nærmest. Det er klart at pengene rækker meget længere i Asien, men jeg ville alligevel ikke have været oplevelsen foruden.

Om budgettet
Jeg vil prøve at skrive budgettet så præcist som muligt, og har derfor været min bankoversigt igennem, men det var et rigtig stort projekt, så jeg har forsøgt at gøre det så godt som muligt. I udlandet bruger man ofte kontanter, og derfor har jeg altså blot noteret kontant-hævninger – og det dækker så til fx. mad, bolig osv. Jeg ville selvfølgelig ønske at jeg vidste det endnu præcist.

Andre udgifter
Jeg har jo selvfølgelig haft nogle faste udgifter mens jeg har været afsted til fx. streamingtjenester, forsikringer, hosting af website, telefonregninger osv. Derudover ligger der også en stor post der hedder vaccinationer.  Alt dette er ikke medtaget i budgettet her, men det skal du have for øje hvis du rejser afsted.

Surf
Surf er en dyr hobby, det skal der bestemt ikke herske nogen tvivl om. Jeg kunne endda godt have brugt endnu flere penge på udstyr og lektioner. I Portugal købte jeg board og våddragt, og i Bali valgte jeg så kun at leje. Surf er så primært den oplevelse jeg har brugt mange penge på, og det har været det hele værd! 🙂 … Jeg tænker at det er fint at illusterere, for uanset hvem man er , så vil man bruge nogle penge på oplevelser.

Bolig
I Portugal boede jeg hos en privat, hvor jeg lejede et værelse. På Bali boede jeg på hotellet, homestays eller guesthouses. På Bali rejste jeg både lidt rundt – og havde også længere tid det samme sted. Der er især mange penge at spare hvis man kan booke pr. måned.

____________________________________________________
REJSEBUDGET 

Portugal
(juli – august)
Flybillet Billund-Lissabon: 1190kr
I lufthavnen: 185kr
Lapoint Ericeira 1 uge: 6000kr
Bolig (lejede et værelse hos en privat): 6700kr
Supermarkeder: 868kr
Hotel: 385kr
Restaurant: 569kr
Våddragt: 1200 kr
Crossfit: 329 kr
Transport (taxa og bus): 315 kr
Kontanthævninger: ca. 11.454 kr
(Det dækker blandt andet over mad, transport, et surfboard til 300 eur(som jeg dog solgte til 100 eur igen),Crossfit abonnement som jeg også nogle gange betalte kontant. Derudover bookede jeg også 10 timer hos en anden surfskole.) 
Flybillet: Lissabon – Billund: 2400kr
Portugal i alt: 31.595kr

Bali – Rundrejse – og Canggu
(midt september – start november)
Flybillet: Billund – Bali og retur i december: 5742 kr
I lufthavnen/mad til turen: 274 kr
Hotel: 1288kr
Uge på Lapoint: 4000kr
Restaurant dankort betalinger: 565 kr
kontanthævninger:  13159kr
(Det dækker over både mad, transport, bolig, massage, surf leje og lektioner, visa Extensions etc. )
Bali i alt: 25.128 kr 

Læs også: Rejsebudget 2 uger på Bali – rejse med min mor

Sri Lanka
(2 uger i november)
Flybillet: Sri Lanka – Bali og retur:  3741 kr
I lufthavnen: 332 kr
2 ugers rundrejse med Adventure: 9900 kr
Hot air Ballon: 1500 kr
Kontanthævninger: 3208 kr
(Det dækker over mad som ikke var inkluderet i prisen, ekstra udflugter mm.)
Sri Lanka i alt: 18.681kr

Bali – Uluwatu
(ca. 1 måned nov/dec)
Shopping: 500kr
Kontanthævninger: 7405 kr
(Det dækker over både mad, transport, bolig, massage, surf leje og lektioner, visa Extensions etc. )
Bali I alt: 7905 kr

Bali
(Start januar – marts)
Flybillet: Billund – Bali: 3705 kr
I lufthavnen: 605 kr
Shopping: 1676 kr
Supermarked dankort: 631kr
Restaurant betaling med dankort: 385 kr
Transport/hoteller: 1566 kr
Kontanthævninger: 20.250 kr
(Det dækker over både mad, transport, bolig, massage, surf leje og lektioner, visa Extensions etc. )
Flybillet: Bali – Billund: 9995 kr
(Dyr billet pga. corona situationen, men jeg skulle bare hjem!)
Bali i alt= 38813 kr

Min rejse i alt: 122.122 kr.
Obs: Det reelle beløb er højere da vacciner, forsikringer og andre faste  udgifter også fylder.

Jeg havde faktisk selv en idé om, at min rejse nok lå på omkring 100.000 – og måske lidt mere. Jeg fortryder på ingen måde, at have brugt så mange penge på en rejse – overhovedet. De sidste 8 måneder har givet mig oplevelser, som jeg ALDRIG kommer til at glemme. Jeg er igang med at forsøge, at spare penge op – så jeg kan komme ud at rejse når verdenen engang åbner op! <3

Jeg håber, at du fandt indlægget interessant.
KH. Maya

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.