Det “men”, der slår alle drømme ihjel..

Da jeg havde udgivet mit blogindlæg igår med titlen: Hjemme i DK- Hvad så nu?  tikkede der en email ind fra Louise, som underviser og ejer den coach uddannelse jeg går på. Hun havde med afsæt i mit indlæg skrevet et blogindlæg, som jeg mener at mange af jer kan få meget ud af at læse. Jeg har sjældent “gæstebloggere” her på min blog, men jeg synes virkelig at det giver mening at dele med jer.  Jeg håber, at I kan få lige så meget ud af at læse det, som jeg gjorde. Kære Louise, Tak for dine ord! – Maya. 

Gæsteblogindlæg: Louise Vælds som er coach og rådgiver med mere end 20 års erfaring og har derudover en Coach Uddannelse – Læs mere her. 

Vi er i en helt speciel og unik situation lige nu alle sammen. Uanset om du er ramt af at din branche har måttet lukke helt ned, så du ikke har så mange arbejdsopgaver lige nu måske endda er blevet ledig? Eller om du er i en stilling eller branche, hvor der er kommet ekstra tryk på af forskellige årsager, så er verden forandret i disse uger og måske måneder og måske for altid.

Som coach og rådgiver taler jeg med mange mennesker hver dag og hører hvordan denne situation sætter mange tanker i gang og jeg må sige, at Maya’s blog indlæg, som har givet anledning til denne artikel, virkelig sætter spot på hvordan hun og mange andre allerede nu – jeg selv inklusiv – er i gang med at tænke over hvad det egentlig er for et liv vi har levet indtil nu – måske tage noget op til overvejelse, måske komme mere i kontakt med, hvilke værdier vi faktisk har og også få vækket nogle ideer og tanke, vi længe har ladet stå på pause eller troede at vi ikke måtte handle på. Der er så mange, der har rigtig mange overvejelser lige nu.

Det der især har fået mig til tasterne i Maya’s blogindlæg er der hvor Maya skriver:
“Hvis jeg mærker efter lige nu, så ville jeg ønske at jeg havde muligheden for at få det bedste af begge verdenener. At jeg kunne have en lejlighed (et eller andet sted?), hvor jeg kunne have min faste base og være tæt på familie og veninder – og at jeg økonomisk kunne være i en position, hvor jeg kunne rejse meget. Hvilket måske ville betyde at jeg skulle have et ekstra job, men hvor jeg stadig kan holde fri længere perioder af gangen.. Jeg ved godt at det måske lyder lidt utopisk.. Det kan jeg jo godt selv høre.”

.. Som mennesker forstår jeg godt, at man kan komme til at tænke, at man måske er FOR krævende eller FOR urealistisk når man tænker disse tanker, som Maya tænker her. Og konklusionen bliver derfor nemt – DET ER LIDT UTOPISK.

Men kære kære Maya og kære dig, der læser med her, jeg vil så gerne sige nogle ting til dig der tør at drømme stort.

I mange år har jeg levet efter den filosofi, at hvis der var noget jeg drømte om eller havde en ide til, så ville jeg gøre hvad jeg kunne for at indfrie min drøm eller afprøve min ide. Det har givet mig mange spændende opleveler og erfaringer. Og den vigtigste erfaring det har givet mig er, at der er i sandhed MANGE MANGE flere muligheder for at opnå vores drømme end vi overhovedet kan forestille os på en gang. Hjernen kan ganske enkelt ikke begribe det.

MEN..
For der er et MEN – et stort et af slagsen. Det men, som slår alle drømme ihjel. Det men, som tager modet fra enhver. Det men, som får selv den modigste til at kravle tilbage i den sikre rede igen.

Det er det men der lyder sådan her:
..Men det er jo utopisk.
..Men det kan jo nok ikke lade sig gøre.
..Men det kan man ikke.
..Men det er jeg ikke god nok til.

Det kan komme i mange varianter, dette lille forræderiske MEN, der ser så uskyldigt og fornuftigt ud… Men det er det MEN, som slår alle drømme ihjel.

Som coach i over 20 år, så har jeg set og hørt til uendeligt mange varianter af MEN. Og jeg har set SÅ mange vidunderlige eksempler på, at når først man får skovlen under sit MEN, fejer det til side og siger: jeg finder en vej til at forene det hele, SÅ sker der ting og sager. Så  kan man indfrie sine drømme. Så kan man gøre det, som andre kun drømmer om. Så kan man lave det liv man drømmer om for sig selv og sine kære, hvis man også har partner og børn. Jeg tror på alle der tør se deres MEN i øjnene – og jeg elsker at assistere til at få skovlen under det MEN!

Jeg har skrevet en lille bog, der hjælpe dig til at få skovlen under dit MEN og tage de næste skridt hen imod en magisk fremtid. Den kan du få lige her.

-Louise Vælds

LÆS MERE OM LOUISE & COACH UDDANNELSEN: HER.  

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.