Dating: At spille spillet?

 

“Du skal ikke svarer ham med det samme”, “Du skal spille kostbar”,  “Han skal føle at han skal jagte dig”, “Du må ikke virke for tilgængelig” … Har du nogensinde hørt nogen sige disse udsagn omkring dating? … Jeg har hørt det mange gange på de år, hvor jeg har været single. Jeg føler virkelig, at det er en udbredt tro, at vi skal spille et spil, når det handler om at date. Det er mit indtryk, at det er noget der går begge veje – og ikke er kønsbestemt.
Der må jo være noget om dét, siden at det er en overbevisning som mange af os går rundt med? Jeg må indrømme, at jeg har svært ved at forstå, hvorfor det skal være sådan. Er det en samfundsbestemt overbevisning? Virker det? Skal vi spille spillet for at fastholde interessen hos hinanden?

Jeg kan jo kun komme med min subjektive mening omkring dette emne, og den er egentligt meget klar: Lad os droppe spillet – og i stedet fokusere på at være ærlige overfor for hinanden og overfor os selv. Jeg har tidligere skrevet et indlæg, som netop handlede om, hvorfor vi ikke bare kunne være mere ærlige når vi dater.

Jeg ved ikke om jeg er den eneste, men for mig virker det simpelthen ikke. Hvis en fyr bevidst spiller kostbar; er længe om at svare og generelt virker utilgængelig, så mister jeg ganske enkelt interessen. Hvis han ikke viser, at han vil mig, så har jeg ikke lyst til at blive ved med at prøve. Det er selvfølgelig ærgerligt, hvis han tror at han ved at “spille spillet” – gør mig mere interesseret, når det modsatte er tilfældet. Jeg skal jo ikke kunne sige, at det gælder sådan for andre – men for mig er det sådan.
Det samme gør sig egentligt gældende den anden vej. Jeg svarer eksempelvis på beskeder når jeg har tid og lyst. Jeg venter ikke bevidst flere timer med at svare, for at skulle fremstå utilgængelig. Hvis jeg laver noget andet, så synes jeg det giver sig selv, at jeg ikke lige har tid til at svare. Det kan jo være meget forskelligt, hvad det er for en korrespondance man har, og hvor godt man kender hinanden. Jeg kan generelt godt lide, at der er en ping-pong når man skriver sammen – og den oplever jeg ikke i samme grad, hvis der går timevis mellem svarene.
Jeg ville virkelig ønske at vi kunne være mere ærlige overfor hinanden, hvorfor ikke bare spille med mere åbne kort?

Derudover gør jeg mig virkelig umage for at være ærlig overfor mig selv. Det betyder altså, at jeg spørger mig selv: Har jeg lyst til at se ham? – Har jeg lyst til at sende ham en besked? – Er jeg interesseret i mere? .. Jeg lægger aldrig skjul på, hvad jeg tænker og føler når jeg dater.

Jeg synes da det er ærgerligt, hvis en fyr “dropper” mig fordi, at jeg ikke spillede spillet – “Hun svarede simpelthen alt for hurtig/langsomt!”…. Generelt er det jo vildt ærgerligt, hvis vi handler på en måde, fordi vi gerne vil spille et spil, som vi tror vi skal når vi dater, og det ikke virker efter hensigten? ..

Hvad tænker du? – skal vi spille dating-spillet? 
KH. Maya

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.