Om Vælds Coach Uddannelse

Annonce for Vælds Coaching

Jeg har altid haft en drøm om at tage en coach-uddannelse, og da jeg fandt ud af at jeg havde mulighed for at tage en online uddannelse hos Vælds Coaching, så virkede det som en oplagt mulighed. Ved uddannelsens start i januar boede jeg nemlig på Bali og havde derfor ikke mulighed for at møde op fysisk, men det var et godt tidspunkt for mig til at fordybe mig i noget nyt, fordi jeg havde mere tid og ro på Bali.

Jeg har modtaget mange spørgsmål vedrørende uddannelsen, så i dag vil jeg gerne fortælle lidt mere omkring min egen oplevelse med uddannelsen, samt hvad man generelt kan bruge en coach uddannelse til både fagligt og personligt. Derudover vil jeg komme ind på hvilke fordele der er ved netop denne uddannelse.

Drømmen om at blive Coach
Min motivation for at starte på en coach uddannelse er egentligt mange, men blandt andet søgte jeg at få flere kompetencer til at kunne rådgive mine kost-og træningsklienter. Jeg oplever, at når mennesker skal ændre livsstil så handler det egentligt ikke så meget om teori omkring kost og træning, men mere om at forstå årsagerne til at vedkommende handler som de gør – og derved arbejde på at ændre deres vaner. Derfor er det relevant med neuropsykologisk coaching, som man lærer på uddannelsen.

Jeg vil ikke kun bruge uddannelsen til kost-trænings klienter, men også til at coache mennesker med andre problemstillinger, hvilket jeg glæder mig ekstremt meget til.
Jeg har altid interesseret mig ekstremt meget for kommunikation og derfor synes jeg, at det er spændende at lære endnu mere omkring, hvordan vi med vores sprog kan danne en ramme for samtalen – og hvordan forskellige kommunikativeredskaber kan anvendes.

Personligt og fagligt udbytte
Jeg er nu lidt mere end halvvejs på uddannelsen og har gennemført de første 3 moduler. Jeg har allerede fået ekstremt meget ud af det både personligt og fagligt.
På det faglige plan kan jeg mærke at jeg er blevet skarpere på min kommunikation og at har en lethed i mine samtaler, som jeg ikke har oplevet tidligere. Jeg føler allerede nu, at det har gjort en stor forskel når jeg coacher mine kost-trænings klienter, og det er som om, at jeg nu oplever at jeg er bedre i stand til at få det hele til at gå op i en højere enhed. Jeg er blevet bedre til at identificere deres udfordringer og jeg kommunikerer på en bedre måde. Jeg oplever faktisk også at jeg har fået en tættere relation med mine klienter.

På det personlige plan øver jeg mig i at spare lidt på mine personlige ressourcer, fordi jeg ofte har tendens til at bruge mig selv “for meget” i mine forskellige jobs, hvilket gør at jeg nemt føler mig meget drænet. Jeg lærer, hvordan jeg kan gå ind i samtaler uden at udlevere mig selv. Jeg har lært, at det er en god ting som coach at kunne læne sig lidt mere tilbage og også lade klienten sætte dagsordenen udfra, hvad de oplever behov for at arbejde med den dag.
Jeg har virkelig kunne mærke, hvor godt det har været for mig at få nye indsigter, som har været meget brugbare, både da jeg boede på Bali, men også efter at jeg er flyttet til Danmark igen. Jeg er blevet bedre til at håndtere mine egne udfordringer – og jeg begynder at forstå bedre, hvorfor jeg tænker og føler bestemte ting.
_____________________________________________

Vælds Coach Uddannelse
Vælds Coaching uddannelse er for dig som arbejder med ledelse, kommunikation, medarbejderudvikling, rådgivning og ligende. Uddannelsen er også for dig som gerne vil etablere dig som underviser, konsulent eller coach. Det kan også være at du allerede er uddannet coach, men ønsker at lære endnu mere indenfor coachingfaget. Der kan også være en personlig motivation for at tage uddannelsen, hvis du fx. gerne vil lære dig selv bedre at kende og  forbedre din kommunikation.

Coaching uddannelsen består af 5 moduler og 1 certificeringsmodul. De første 5 moduler er af 3 dages varighed, hvor man enten kan tage uddannelsen over ZOOM (online) – eller fysisk fremmøde i Fredericia. Det sidste modul med certificering tager 4 måneder og tilrettelægges individuelt. 
Modul 1: Coaching Fundamentals  – Grundlæggende redskaber til at komme igang med coaching.
Modul 2: Neuropsykologisk coaching
Modul 3: Conversational Coaching.
Modul 4: Coach Excellence – Selvindsigt og selvledelse
Modul 5: Creativity & Innocation
Modul 6: Excellent Coach Certificering – Certificeringsproces
Læs mere om, hvad de forskellige moduler indebærer: her.

Min oplevelse af Vælds Coaching Udannelse
Der findes mange coachuddannelser i Danmark – og jeg vil derfor gerne nævne nogle af fordelene ved Vælds Coach uddannelse.
Bag uddannelsen står Louise og Jan Vælds og det er de samme 2 undervisere under hele uddannelsen. Louise og Jan er virkelig nærværende og engagerede og jeg har kun godt at sige om dem som undervisere. Undervejs på uddannelsen står de altid til rådighed, hvis man selv har brug for en coach session eller ønsker supervison på en af de coachsamtaler vi har haft med klienter. Jeg er meget imponeret over, hvor meget de er der for os under uddannelsen; man mærker virkelig, hvor meget de brænder for at vi skal få succes med vores coaching.
Louise og Jan formår at skabe et trygt rum i uddannelsen, hvor ingen spørgsmål er dumme og hvor jeg føler mig anerkendt for det jeg byder ind med. Louise og Jan arbejder med positiv og forbedringsfeedback, hvor de altid fremhæver og anerkender, hvad man gør godt og hvordan man kan forbedre sig.

Noget som jeg virkelig vil fremhæve er at det er små hold med max 12 deltager, hvilket er en stor forskel i forhold til andre uddannelser. Det betyder, at vi virkelig lærer hinanden at kende, da man ofte kører coach sessioner og øvelser på hinanden. Vi udvælger selv hvilke emner vi vil coaches på under uddannelsen, og det synes jeg gør det meget brugbart. De små hold betyder også, at jeg virkelig føler at jeg mulighed for at stille alle de spørgsmål jeg har behov for også fordi der er sat god tid af til spørgsmål hver eneste gang.
Undervisningen varierer mellem oplæg og øvelser. At der i løbet af dagene er så mange øvelser bidrager til at der bliver skabt et meget dynamisk læringsmiljø.

Der er mange gode ting at fremhæve om denne uddannelse, og jeg er meget tilfreds med læringsudbyttet. Jeg glæder mig så meget til at færdiggøre uddannelsen, så jeg for alvor kan komme ud og bruge mine coach kompetencer.

LIVE COACHING OG Q/A
Louise Vælds inviterer til en live coach session, hvor du får muligheden for at være “flue på væggen” og observerer, hvordan hun coacher en person.
Derefter er der en Q/A session, hvor du får mulighed for at stille spørgsmål til Louise og til mig som deltager på uddannelsen.
Det hele foregår naturligvis på ZOOM, hvor du altså kan se det på din skærm hjemmefra stuen. Der er begrænsede pladser og derfor skal du signe op: her. 

Læs mere om Vælds Coach Uddannelse: her. 
Næste holdopstart: 14 september

KH. Maya

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.