Sunde chokolade muffins med cremet choko-topping

2015-08-03 16.26.26
MUMS!  Denne her opskrift er muligvis noget af det lækreste jeg har lavet!! Opskriften er utrolig simpel, men det skal du ikke underkende. Du må endelig ikke overbage disse  muffins – de skal være saftige og klistrede, nærmest som en blødende chokoladekage – Jeg spiser dem derfor direkte af formen.. Jeg er i himlen (indsæt smiley med hjerter i øjnene).

Muffins
(5 stk)
250 g dadler uden sten
2 æg
35 g kakao
1 tsk bagepulver
1 spsk smagsneutral olie
50 g mandelmel
1 knivspids salt
1 spsk flydende sødemiddel

Topping: 
50 g dadler
10 g kakao
1 tsk flydende sødemiddel
lidt vand til du opnår den rigtige konsistens
Guld-støv (købt i bahne)

★Først blender du dadler, æg, sødemiddel og olie en foodprocessor 
★Dernæst kommer du dadelmassen over i en skål.
★Tilsæt kakao, mandelmel, bagepulver og salt og rør rundt.
★Fordel massen i muffinsforme.  Jeg lavede blot 5 muffins, da jeg gerne ville have dem høje.
★Bag dem i ovnen ved 175 grader ca. 25 minutter- De skal være klistrede når du stikker i dem med en kniv.
(bagetider er altid vejledende) 
★Lad dem køle lidt af før du kommer daddel-toppingen på og drysser med guld-støv.
★ De smager ekstra godt når de stadig er lidt lune – spis dem med en ske ud af formen!

Maya
2015-08-03 16.26.58

21 Comments
  1. Hvor ser de muffins altså bare lækre ud! Og ja, det ser jo ikke svært ud, så det må jeg da prøve snart! Lyder lige som noget for en chokoladeelsker, som mig:) tak for inspiration. Kh. Betina

  2. Uh hvor ser de lækre ud!
    Men er der virkelig brug for sødemiddel? 😉
    God økologisk rørsukker burde kunne klare opgaven 🙂

  3. Hej, De ser lækre ud. Du skriver at dadelmassen skal ovenpå når de er kommet ud af ovnen? Skal dadelmassen og mel-blandingen ikke røres sammen og bages sammen? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.