Sundere squashkage

p1090350
Jeg synes squashkage er helt vildt lækkert, så derfor har jeg prøvet at lave en sundere version. Jeg kan huske fra mit barndomshjem, at vi havde squash i køkkenhaven som blev helt ekstreeeemt store. Derfor bagte vi squashkager og muffins hele sommeren. Jeg er helt sikker på, at min mor stadig har opskriften derhjemme. MUMS. Den var super lækker, men indeholdte altså også en hel del sukker. Så derfor har jeg lavet en lidt sundere version her 🙂 .. Så er der måske en lækker opskrift til weekenden!

Squashkage
1 courgette/squash (270g)
3 æg
0,5 dl olie
2-3 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk vanille
1 tsk bagepulver
25 g sukrin gold
1/2 dåse kokosmælk (eller ca 2-2,5 dl anden type mælk)
50 g rismel
100 g boghvedemel
Topping: Du kan  lave fx. glasur eller smelte chokolade. Jeg har brugt en hvid glasur, ribs, hindbær, chokolade og lime skal.

Riv squashen på et rivejern. Den må gerne beholde skrællen på, men husk at skylle forinden.
I en skål kommer du den revet squash.
Dernæst tilsætter du æg, olie, kanel, kardemomme, vanille,bagepulver og sukrin gold og rører rundt.
Tilsæt kokosmælk.
Tilsæt melet lidt af gangen.
Kom dejen i en rund form ca. 25 i diameter. Jeg bruger altid bagepapir i.
Bag kagen ved 200 grader ca. 20minutter. (Alt afhængig af din ovn.)
Lad kagen køle lidt af før du pynter.
Maya

p1090374

2 Comments
    1. du kan erstatte til andet sukrin 🙂 .. det kan købes i matas
      Ellers kan du godt erstatte med alm. sukker, men nøjes med ca. halvdelen af mængden 🙂 ..

Leave a Reply

Your email address will not be published.