Skønne & sunde vafler

IMG_8803

Så kom sneen til Aarhus. Det er nu lidt hyggeligt på en søndag. Jeg tror dog ikke helt, at jeg har samme holdning i morgen når jeg skal afsted kl. 06.30 i sne. I dag er jeg dog positiv, og det kolde vejr er perfekt til inde-hygge. Jeg har længe drømt om et vaffeljern, så det fik jeg købt i dag.  Det skulle selvfølgelig testes af  – og jeg blev faktisk overrasket over hvor nemt det er at lave.  Det er jo nemmere end proteinpandekager, så fra nu af vil jeg hellere spise protein-vafler. Dette er min første opskrift på vafler, men jeg er sikker på at der komme mange mange flere! Denne version er glutenfri.  Hvis man erstatter mælk/smør med fx. soyamælk og kokosolie, så kan de også nemt blive laktosefri.
De blev nok lidt for tykke i dag, da jeg kun fik 5 stk ud af portionen. Jeg tænker at i skal prøve at ramme 6 stk.  🙂

Sunde vafler 
2 bananer (210 g)
4 æg
10 g vanille proteinpulver
1 dl skummetmælk
0,5 tsk kanel
1 tsk vanillesukker (eller vanille-pulver)
30 g mandelmel
en knivspids salt
ca. 50 g boghvedemel
Smør til stegning.

Blend alle ingredienserne sammen.
Varm vaffeljernet op til det er klar.
Fordel lidt smør på bagepladen.
Kom lidt dej midt på den nederste plade.
Bag vaflerne ca. 3-4 min alt efter temperatur.
Topping: Flormelis, nutella eller lign.  det er jo søndag 😉
Maya
vafler

10 Comments
 1. Hej Maya. Nu ejer jeg ikke noget protienpulver. Kan man bruge noget andet? PS. De ser vildt lækre ud. Elsker vafler! Mvh Emma

 2. Hej maya. Hvis man nu sagtens kan tåle gluten, kan man så bruge almindeligt mel istedet for mandelen?
  Og vil du sige at mandelmel er mere sundt end almindeligt hvedemel? ☺️
  Mvh Line ☺️

  1. Ja mandelmel er sundere – da det jo består af mandler! 🙂
   Men man kan godt bruge alm. mel – men så tror jeg bare du skal finde en alm. vaffel opskrift i stedet 🙂

 3. Hej Maya
  Fedt fedt koncept med den julekalender
  Jeg har lige et spørgsmål, jeg hader hader bananer og smagen af det.. hvad kan jeg bruge istedet for?
  Hilsen Jenny

 4. Hej Maya
  Dejlig blog du har.
  Når du bruger mandelmel i dine opskrifter er det så fedtreduceret eller bare alm mandelmel man selv kan lave?

  1. Hej Anette! 🙂
   Det er lidt forskelligt, bare lige hvad jeg har! 🙂
   Det går ikke så stor en forskel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.