Vegetarisk linse bolognese & Hverdagsfavoritter

p1060907p1060956

Kogebogen HVERDAGSFAVORITTER  er netop udkommet. Kogebogen indeholder mere end 100 lækre og simple hverdagsretter. Det er de sødeste piger: Julie Bruun & Stinna, som har lavet kogebogen – og jeg er SÅ begejstret. Julie og Stinna har begge en madblog, hvor de deler skønne opskrifter – og i kogebogen finder man både deres favoritter, men også en hel masse nye opskrifter. Der er både vegetariske retter og retter med kød. HVERDAGSFAVORITTER har nemme opskrifter til alle dagens måltider – og er fyldt med de lækreste og inspirerende billeder.
Jeg var ekstra spændt på, at se det endelige resultat, da jeg har fulgt med på sidelinjen under deres opskriftudvikling og fordi jeg ofte læser deres blogs. Bag bogen er også samme forlag og redaktør, så jeg føler virkelig at min egen bogdrøm også kom lidt nærmere af at se deres flotte resultat.

Jeg kunne slet ikke beslutte, hvilket opskrift jeg først skulle kaste mig over. Valget faldt på den skønne Linse Bolognese, som er et vegetarisk alternativ til kødsovs. Opskriften er utroligt smagfuld og kan både bruges som nem hverdagsmad, men også hvis man får besøg. Jeg har fået lov af Julie og Stinna til at dele opskriften med jer.

Linse bolognese 
(4 personer)
1 løg
2 fed hvidlløg
2 spsk olivenolie
2 spsk tomatpuré
1 ds. hakket tomat
1 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret timian
2 gulerødder
3 dl vand
1/2 dåse kokosmælk
200 g røde linser
1/2 dl rødvin
1 tsk salt
1 knivspids peber
Pasta
Evt. friskrevet parmesan.

– Svits løg og hvidløg i olie.
Tilsæt tomatpuré og lad det stege lidt.
– Tilsæt hakkede tomater, krydderier, vand, kokosmælk, linser og rødvin.
Hak gulerødder og tilsæt dem i gryden.
Bring det i kog – og lad det simre til linserne har optaget væsken.
Lad retten simre ved lav varme – jo længere tid desto bedre 🙂
Smag til med salt og peber.
Kog pasta efter anvisning.
Drys evt. med parmesan.

Se lige den smukke forside på HVERDAGSFAVORITTER – Den kan købes: her. 
hverdagsfavoritter-forside

Maya
Indeholder reklame-links. 
Bogen er modtaget til anmeldelse. 

4 Comments
  1. Hej Maya – du skriver i beskrivelsen, at der skal tilsættes hakkede tomater, men de står ikke på ingredienslisten. Hvor stor er mængden? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.