Chili sin carne

p1120146

Meatfree-monday har jeg efterhånden kørt i en del uger – både i virkeligheden og på bloggen, hvad synes I om det? .. Jeg synes det er rart at udvide sin horisont lidt – og jeg tror faktisk at det at skære lidt ned på kød kan være godt, for mange ting.  I dag vil jeg dele en af mine almindelig livretter i en vegetarisk version, nemlig chili sin carne! .. Jeg var lidt skeptisk inden, men må indrømme at jeg faktisk ikke savnede kødet. Tilgengæld oplevede jeg personligt en lidt bedre fornemmelse i maven bagefter. Jeg tænker man kan variere grøntsagerne i retten som man har lyst. Jeg synes især at det var lækkert med svampene! 🙂

Chili sin Carne 
(2 personer)
1 spsk olie
1 løg
1 rød chili
Krydderier: Fx: 0,5-1 tsk spidskommen, 1 tsk paprika, 1 tsk chiliflager
100 g champignon
1 rød peberfrugt
1/2 squash
1 ds. hakket tomat
1 grøntsagsbouillon
4-5 laurbærblade
1 ds. kidneybønner
30 g mørk chokolade
Salt & Peber

Start med at svitse løg og chili i olie sammen med krydderierne.
tilsæt hakkede grøntsager: champigning i skiver og små stykker af peberfrugt og squash.
Tilsæt hakket tomat, grøntsagsbouillon og laurbærblade.
Lad det simre ca. 10-15 minutter.
Tilsæt kidneybønner og mørk chokolade og lad det simre ca. 5minutter.
Smag til med salt og peber.

Maya

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.