Indisk boller i karry

p1130469p1130504p1130532

Igår lavede jeg denne ret, da min veninde skulle komme og spise. Jeg ville lave en slags boller i karry – men med et indisk twist. Så jeg tog faktisk nærmest bare opskriften på min indiske dahl  – og i stedet for linser brugte jeg kødboller lavet af kylling. Jeg undlod også hakket tomat, da jeg ikke synes det var nødvendigt. Der er heldigvis lige så meget smag – mums. Det er i hvert fald en ny favorit herhjemme! 🙂  husk at tag mig på instagram @mayadroem , hvis du laver min opskrift, det er så hyggeligt.

Indisk Boller i karry
(4 personer)
1 spsk olie
1 løg
evt. en frisk rød chili
1 fed hvidløg
1 tsk karry, 1 tsk paprika, 1 tsk chiliflager, 0,5 tsk spidskommen
1 spsk tomatpuré
1 spsk garam masala
3 gulerødder
1 rød peberfrugt
5 dl vand
1 ds kokosmælk (400 ml)
Salt & peber
Saften fra 1 citron

Kødboller: 
400 g hakket kylling
1 løg
1 æg
salt/peber
1,5 dl havregryn

Tilbehør og topping: 
Ris
Mandler/peanuts
Forårsløg
Persille

Start med at svitse løg og hvidløg med krydderier i en gryde.
Tilsæt tomatpuré og garam masala og lad det svitse lidt.
Snit gulerødder og peberfrugt og kom det i gryden.
Tilsæt vand og lad det simre 10 min.
Kødbollerne laves ved at røre farsen sammen. Form bollerne med en lille ske.
I en anden gryde sætter du ca. 1 liter vand over, og bringe det op at koge. Tilsæt bollerne. Når de begynder at flyde lidt op – og skifte farve er de færdige.
Sæt risene over.
Kom kokosmælk i sovsen med grøntsager. Og lad det simre et par minutter.
Tilsæt bollerne og evt. lidt af vandet, som kan give smag.
Lad det simre lidt.
Smag til med salt og peber – og pres en citron over.
Server med lidt mandler eller peanuts, forårsløg og persille.
Maya

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.