Endnu en opskrift på Pizza, namme namme! Hvad er jeres yndlings fyld på pizza? .. Jeg er især glad for stærk salami, men hvis jeg skal have uden kød så er ristede spizy kikærter også et godt bud. I Århus elsker jeg at få pizza fra Propria i Jægerårdsgade, den må I love mig at prøve, hvis i også elsker pizza. 🙂
Pizza med sprøde kikærter
Grov Pizzabund
(til 2 små pizzaer)
25 g gær
2.5 dl lunken vand
lidt salt
2 spsk olie
150 g grahamsmel
ca. 150 g hvedemel
Brug en røremaskine.
Opløs gær i vandet.
Tilsæt salt og olie.
Tilsæt melet lidt af gangen.
Lad dejen køre 10-12 min på røremaskinen.
Sæt dejen til hævning ca. 1 time.
Del dejen i 2.
Kom lidt mel på bordet og rør ud til en passende pizza-størrelse. Så tynd som du ønsker den.
Pizzasovs
100 g cherrytomater
2-3 fed hvidløg
1-2 spsk olie
tørret oregano
Frisk basilikum
Kom det hele i en gryde og bring det op til kogepunktet.
Du kan enten mose tomaterne, eller bruge en stavblender.
Fyld:
1-2 ds. kikærter
Krydderier: Chili, paprika, spidskommen
2-4 kugler Mozzeralla ost
5 forårsløg
2 røde chili (efter smag 😉 )
Tørret oregano
Kom tomatsovsen på pizzaerne.
Fordel ost , forårsløg, chili og tørret oregano på.
Bag pizzaerne en af gangen ca. 10-12 min til de er sprøde og gyldne.
Rist kikærterne på en pande med olie og krydderier. og kom på pizzaen når du tager dem ud.
Jeg har ikke forsøgt blot at putte kikærterne direkte på, det kan man måske godt 🙂 !
Frisk topping:
Ruccola
Cherry Tomater
Frisk basilikum
Kom ruccola, friske tomater og frisk basilikum når den kommer ud.