Indisk Dahl med mere grøntMEATFREE- MONDAY – er der nogen af jer der kører dét? 🙂 Jeg spiser i dag mindre kød end jeg gjorde for et halvt år siden, og det startede faktisk med meatfree monday. Jeg har skrevet lidt om at spise mindre kød: her. 
Jeg elsker linseretter, og især indisk dahl – eller noget der i hvert fald minder om dét! For det er jo lidt med modifikationer, når der tilsættes en masse ekstra ting, som man normalvis ikke ville putte i.

Et tip jeg altid giver mine klienter er at skrue op for grøntsagerne i de almindelige hverdagsretter. Derfor har jeg lavet en indisk dahl med mere grønt end normalt, men der kan sagtens tilføjes ENDNU flere. Jeg vil blandt andet gerne prøve at tilsætte hokkaidogræskar og spinat. Så bliv ikke skræmt af den lange ingrediensliste, pointen er bare at du skal bruge det grønt du har i køleskabet! 🙂

Indisk Dahl 
1 spsk olie
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
0,5-1 rød chili
Et stykke frisk ingefær
1-2 tsk karry
1 tsk spidskommen
2 gulerødder (revet)
2 stilke bladselleri
1 rød peberfrugt
Evt. en lille dåse majs
1 spsk garam masala (kan evt. undlades, hvis du ikke er til den smag)
150 g røde linser
4 dl vand
1 ds. hakket tomat
Salt og peber
Evt. kanel
1 ds. kokosmælk

Først sviter du løg, hvidløg og chili i lidt olie i en gryde.
Tilsæt ingefær og krydderier og lad det svitse lidt.
Tilsæt garam masala og lad det stege et øjeblik.
Tilsæt revet gulerod, bladselleri, majs og peberfrugt.
Tilsæt vand, linser og hakket tomat.
Lad det simre i ca. 20-25 min (pas på det ikke brænder fast)
Tilsæt kokosmælk og eventuelt kanel og lad det simre ca. 10-20 min – men gerne længere, ved lav varme under låg.
Smag til med salt og peber.

Prøv også: klassisk indisk dahl  og indisk dahl med blomkål

2 Comments
  1. Jeg holder ikke specifikt kødfrie mandage, men er bestemt glad for at prøve nye vegetarretter! Super dejligt du lægger så mange lækre vegetar opskrifter op! 😊

  2. Kører ikke specifikt Meatfree monday, men vi har 1-2 kødfrie aftener herhjemme om ugen. Synes jeg fungerer rigtig fint 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.