I dag vil jeg dele opskriften på denne lækre græskarsuppe. Hokkaido græskar indeholder blot 20 kalorier pr. 100 g, og derfor indeholder suppen her ikke så mange kalorier, hvis det er noget man tænker over. Jeg tænker mest på at mad skal være sund og nærende – og det er denne suppe også. Jeg kunne godt finde på at servere den med nogle rugbrødstern eller komme lidt quinoa i, for at få mætheden til at strække sig lidt længere.

Hokkaido græskaret er i sæson lige nu, så det er med at nyde dét! 🙂 ..

Græskarsuppe
(2-3 personer)
1spsk olie
1 løg
1/2 rød chili
0,5 tsk spidskommen
0,5 tsk chiliflager (kan undlades)
1 tsk karry
1 Hokkaido græskar (mit vejede 550 g uden indmaden)
2 gulerødder (1o0g)
1 liter vand
evt. 1 grøntsagsbouillon.
Lidt sukker og olie til at riste hokkaido tern
Græskarkerner
Frisk persille

Start med at skrubbe og skylle græskaret – og tag indmaden ud.
Tag ca. 1/5 del af græskaret fra , som du kan bruge til topping.
Skær græskaret i stykker ca. 2-3 cm.
Svits løg og chili med krydderier i olie.
Tilsæt gulerødder og græskar og vand + bouillon.
Lad simre ca. 20-25 minutter til græskarene er møre.
Hæld vandet fra – men gem det i en skål.
Med en stavblender blender du suppen – tilsæt vand efter hvor tyk du ønsker den.
Rist hokkaido ternene på en pande med lidt sukker (kan undlades).
Rist græskarkerner på en pande.
Server med ristede græskarkerner, hokkaidotern og persille.



No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.