Juleaften nærmer sig – og hvis du ikke har styr på menuen endnu, så er det måske ved at være på tide. Julen er jo fyldt med traditioner og menuen skal man helst ikke ændre for meget på. Jeg eksperimenterer dog altid med den friske salat til julebordet.  Jeg har delt mange salat opskrifter og mange af dem kan bruges i julen, dem kan du finde her. 

Julesalat
(4 personer)
Ca. 100 g grønkål
ca. 200 g rødkål
50 g vindruer
50 g blåbær
1 appelsin
40 g valnøddekerner
olie, salt og evt. honning til nødderne.

‘Dressing’
1 spsk acaciehonning
Lidt olie
Saften fra 1 citron
Lidt salt

Start med at snitte grønkål – med fingrene masserer du det lidt, således at det afgiver lidt væske og bliver mere blødt og lækkert.
Snit herefter rødkål fint og kom begge slags kål op i en skål.
Rør dressingen sammen og fordel det over kålen.
Kom blåbær og halve vindruer i skålen og fordel herefter det hele på det fad eller skål du vil anrette på.
Tag skrællen af appelsinen og skær tynde fileter , det er vigtigt at du fjerner alt det vide, da det smager bittert.  Og pynt salaten med dem.
På en pande rister du valnødderne  i lidt olie, salt  og evt. lidt honning– og kommer ovenpå salaten.
Velbekomme.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.