Cremet Kartoffel gulerodssuppe

skaermbillede-2017-01-18-kl-14-29-55 skaermbillede-2017-01-18-kl-14-30-53 skaermbillede-2017-01-18-kl-14-32-00
Er der noget bedre end en  varm og spicy suppe på en kold vinterdag?  .. Denne  Kartoffel Gulerodssuppe er virkelig smagfuld og lækker – og den er tilmed ret budget/SU-venlig. Jeg elsker kombinationen af en cremet suppe og de sprøde rugbrødstern.  Suppen er virkelig nem, at lave – og du kan selvfølgelig sagtens supplere med endnu flere grøntsager.  Hvis suppen skal spises af børn, så ville jeg undlade chili.

SHOP: SKÅL FRA CHRISTIAN BITZ   kun 99 kr  – Se mere af det smukke stel fra Christian bitz: her.  (affiliate)

Kartoffel gulerodssuppe
(2-3personer)
1 tsk olie
2 løg
1 rød chili
300 g kartofler
400 g gulerødder
200 g pastinak/persillerod
3 dl vand
1 tsk paprika
1 grønsagsbouillon
kokosmælk
Salt & peber
Forårsløg eller krydderurter til pynt.

Rugbrødstern
2 skiver rugbrød
Olie
Salt
Evt. chili flager

Svits løg og chili i olie i en stor gryde.
Skræl og snit kartofler, gulerødder og pastinak og tilsæt det i gryden sammen med vand, paprika og bouillon.
Lad grøntsagerne simre til de er møre. ca. 20-25 minutter.
Brug en stavblender til at blende suppen.  Lad det simre 5 min.
Tilsæt kokosmælk til suppen har den ønskede konsistens (fx. en halv dåse ca.200g). Lad det simre yderligere 5 min.
Smag til med salt og peber.
Rugbrødsternene laves blot ved at skære rugbrød i tern og riste det på panden med olie, salt og chili.
Pynt suppen med rugbrød og grønt – og evt. frisk chili.
Velbekomme.

Maya

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.