Sunde Æblemuffins – Glutenfri, mælkefri og sukkerfri

Hver måned er en opskrift på æblemuffins fra 2014 en af de mest populære på min blog. Jeg synes at billederne trængte til at blive fornyet, og opskriften finpudset en anelse.
Der er er meget forskel på hvor saftige æbler er – og hvilken størrelse de har, så evt. skal du tilsætte lidt ekstra havregryn/mel hvis du synes dejen er alt for våd – for ellers vil de også have svært ved at blive gennembagt. De er super nemme at lave – og så er de sunde. De er perfekte til madpakken eller når lækkersulten melder sig. 

Æblemuffins
(9 stk)
1 dl mandelmel (55 g)
2 dl finvalsede (glutenfri) havregryn
2 æbler (ca 250 g)
1 banan
0,5 tsk vanille pulver (Eller 1 tsk vanillesukker)
1-1,5 tsk bagepulver
2  æg
1 spsk kanel
1 knivspids salt
Lidt olie + olie til formen.
30 g hasselnødder

Tænd ovnen på 200 grader
Først finthakkes havregryn, så det bliver til mel.
Æbler, banan, æg, olie blendes sammen med salt, havregrynsmel og mandelmel.
Til sidst tilsætter du kanel, bagepulver og vanillepulver/vanillesukker og rører rundt.
Kom dejen i silikone muffinsforme – 9 stk.
Hak hasselnødderne og drys på.
Bag dem ved 200grader i ca. 15-20 minutter til de er lysebrune.
Lad dem køle af i formen – meget vigtigt, således falder de ikke fra hinanden når du tager dem ud af formen.

1 Comment
  1. Hej May?

    Hvis man ikke har mandelmel, kan man så bare blende 55g mandler med et tilsvarende resultat?

Leave a Reply

Your email address will not be published.