Se min nye stue: En forvandling med maling og skandinaviske plakater

Boller i Karry (med kylling)

p1030563p1030561
Hver gang  jeg skal hjem, sender min mor en sms: “Hvad vil du spise?”  – og jeg svarer fluks “boller i karry”. Jeg elsker, elsker, elsker det. Vi laver det altid med kylling fars, det synes jeg er ret lækkert.

Boller i karry
(4 personer)
Kødboller
450 g hakket kylling
1 æg
1 grønsags boulion
Vand
Salt/peber
1/2 løg
0,5 dl mælk
1-1,5 del mel

★Rør farsen sammen.
★ Lad den evt. hvile i køleskabet 30 min.
★ I en gryde kommer du vand + bouillon – og venter til det koger, så skruer du ned.
★ Form bollerne i håndfladen med en ske, og kom dem ned i vandet.
★ Når bollerne flyder til overfladen er de færdige.
★ Vandet skal du bruge til sovsen, så smid det ikke ud!

Karrysovs
1/2 løg
Karry efter smag 3-4 tsk synes jeg.
Salt/peber
Olie til stegning
Jævning: Mælk + mel

★Svits løg i lidt olie sammen med karry.
★ Tilsæt en passende mængde vand fra bollerne – og lad det koge lidt.
★ Lav en jævning  – og ryst det godt sammen.
★ Tilsæt langsomt jævningen lidt af gangen, så sovsen bliver tykkere.
★ Tilsæt bollerne til suppen og lad det simre lidt.

Topping
Kokosflager
Krydderurter

Velbekomme. 
Maya

   

12 kommentarer

  • Jeg har det på nøjagtig samme måde! Jeg svarer også altid boller i karry, når min mor spørger. I mange år, var det også menuen på min fødselsdag uanset om der kom gæster eller ej 😄

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Grethe Andersen

    Det skal prøves elsker boller i karry

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • … og der er nye kid på vej der også elsker det😉for min datter fyldte fem i går og havde også bestilt boller i karry😊!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • karina

    Hvor mange DL eller L bruger du ca. af vandet fra bollerne? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Ca. halvdelen 🙂 – det kommer lidt an på hvor meget sovs man gerne vil lave 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sabrina

    Jeg blev så lækker sulten efter at havde læst din blog, at menuen i går stod på boller i karry. Jeg lavede dog boller af hakket kalv/gris. Men det smagte så herligt. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Hvor lækkert Sabrina 🙂 Boller i karry er virkelig totalt yndlings 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Hvor meget mel er 1-1,5 del 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Venning

    Jeg fulgte din opskrift, og hvor smagte det dog himmelsk. Det var en stor succes. Tak for en sundere udgave af boller i karry. Havde ikke tænkt på at bruge hakket kylling, inden jeg læste med. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Catalina

    Jeg har lige lavet din lækre ret her, har aldrig prøvet med kylling fars.. men mmmmmh det var lækkert og faktisk ikke rigtig til at smage forskel på originale boller i karry!,,

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Se min nye stue: En forvandling med maling og skandinaviske plakater