Illum har åbnet Nike afdeling #Nikecph

Den bedste proteinkage med chokolade

Annoncep1150951
p1150960 p1150973

I dag får i opskriften på en skøn proteinkage. I weekenden lavede jeg den kalorietætte Garteu marcel kage, og det var faktisk den som gav inspiration til denne kage. For proteinkager kan altså nemt blive tørre og kedelige, men det er denne laaangt fra. 🙂  Jeg er ambassadør for LinusPro *og derfor har jeg udviklet en masse opskrifter til deres site, som I kan finde: her*. I denne opskrift bruger jeg Whey Isolat fra Linus Pro.
Næste gang tror jeg at jeg vil beklæde den med smeltet chokolade og måske tilføje nogle nødder til dejen, men mums – den smager nu også godt som den er nu! Hvis du ikke regner med at  hele kagen bliver spist samme dag, så kan det vær en god idé at du ikke putter glasur på det hele, for det kan nemlig godt gøre den ret “våd”.

Proteinkage med chokolade
40 g smør (jeg brugte plantebaseret Naturli, da det kun var det jeg havde)
75 g bage chokolade
55 g mørk chokolade (80-100 %)
90 g sukrin
6 æg (skal deles i hvider og blommer)
En kvidspids salt
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
30 g proteinpulver med Kakao fra Linus Pro*

Protein Glasur 
Proteinpulver
Flormelis
vand
Eller smeltet mørk chokolade

Topping: 
Bær og nødder

Topping: 

Tænd ovnen.
Start med at smelte smør i en gryde.
Tilsæt chokolade og sukrin.  Hold øje med det hele tiden – og tag det gerne lidt af blusset indimellem, så chokoladen kun liiige smelter.  Lad det køle lidt af.
Del æggene i blommer og hvider. Pånær 1 æg.
Æggehviderne piskes stive.
I gryden med chokolade tilsætter du 1 æg og alle æggeblommerne samt salt,  bagepulver, vanillepulver og proteinpulver.
Forsigtigt vender du chokolademassen sammen med æggehviderne. Pas på du ikke rører alt luften ud af.
Kom dejen i en springform med bagepapir.
Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 20-25 min.
Rør proteinpulver, flormelis og vand sammen til du får en god glasur konsistens.
Pynt evt. med bær og nødder.

Maya
p1150926

   

2 kommentarer

  • Josefine Nytofte

    Hej Maya,
    Tak for en lækker opskrift. Jeg tænkte på, om der er et alternativ til proteinpulver? Jeg kan nemlig ikke tåle de fleste kemiske sødestoffer.
    På forhand tak 🙂 Kram Josefine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Hej Josefine 🙂
      Måske kunne du bruge mandelmel 🙂 – men det er altid for “egen regning” når man skifter noget ud 🙂 !
      Og ellers er der helt sikkert nogle af mine andre opskrifter du kan bruge.

      KH

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Illum har åbnet Nike afdeling #Nikecph