Uhmm, jeg elsker brød…. Jeg ved godt det ikke er det sundeste i hele verdenen, men det skal nu ikke stoppe mig. Jeg er på besøg hos min familie og valgte derfor at lave et skønt madbrød, som vi kunne få til vores aftensmad som var lasagne (opskrift kommer).. Jeg synes brødet blev meget vellykket og det samme synes min familie! 🙂 ..
Et brød
50 g gær
3 dl lunken vand
3-4 spsk olie
1 æg
lidt salt
2 dl durum mel
2 dl rugmel
5 dl hvedemel
Soltørrede tomater
Basilikum
Evt. olivenolie til at hælde på brødet.
Først opløser du gæren i det lunkne vand
Dernæst tilsætter du olie, salt, og æg og rører rundt.
Skær de solrtørrede tomater i små stykker og kom dem i skålen.
Derefter tilsætter du lidt efter lidt melet. Start med det groveste mel først.
Dejen er ret våd – men sådan skal den være.
Kom dejen direkte over i en rundspringform.
Drys med havssalt og lidt frisk basilikum.
Lad brødet hæve ca. 60 minutter.
Bag brødet ved 200 grader i ca. 25 min til det er lysebrunt.
Lad det køle lidt af før du kommer lidt olivenolie henover brødet, hvis du har lyst.
Server det til aftensmaden eventuelt med smør.
Egner sig godt til de fleste retter! 🙂
Hilsen Maya <3