Mayadroem ~ Luksus Brownie med chokolade (Gluten & sukkerfri)

2014-05-16 18.33.41

Uhmmm.. Denne brownie er fantastisk – intet mindre!   Den er glutenfri, uden sukker, består af “sunde” ingredienser – lyder næsten for godt til at være sandt, hva? ..  Denne brownie fik vi fredag aften, og den faldt i god jord hos hele familien. Har du endnu ikke prøvet kager med dadler så kan jeg godt forstå at du er lidt skeptisk, men dadler er en perfekt grundingrediens som giver konsistens og sødme.   Jeg håber at I vil prøve den :).. 

Luksusbrownie
(8-10 stykker)
250 g dadler uden sten
2 æg
1 dl vand
30 g kakao
1 tsk (glutenfri) bagepulver
0,5 dl smagsneutral olie
50 g peanutbutter (kan undlades)
1 tsk kanel
En knivspids salt
50 g mandelmel
100 g mørk grofthakket chokolade
Evt. nødder

Først blender du dadler, æg, olie og vand i en foodprocesor.
(Jeg bruger min minihakker og tager lidt af gangen)
Dernæst kommer du dadelmassen over i en skål.
I en anden skål blander du de tørre ingredienser.
Tilsæt de tørre ingredienser lidt af gangen.
Tilsæt til den hakkede chokolade og evt. hakkede nødder.
Kom dadelmassen i en lille form med papir ca. 20×20
(Du kan også lave dem som muffins, da skal de have mindre tid i ovnen)
Bag kagen ved 200 grader (alm. ovn)  i cirka 30 minutter.
(Stik i den med en kniv, men hver opmærksom på at det kan være den smeltede chokolade du rammer 😉 )
Server med friske bær og evt. lidt skyr eller is.
MUMS.

Obs. Bagetider er altid vejledende. 
Knus M.
2014-05-16 18.05.26
2014-05-16 18.33.502014-05-16 18.37.29

Hvor blev kagen af? – Ups. Elsker is.

21 Comments
  1. Nøj, hvor ser den lækker ud! Jeg har en masse dadler liggende, så nu ved jeg da godt, hvad jeg skal hygge mig med i weekenden…. 😉

  2. Den ser viiiiildt lækker ud!!!!

    Hvordan smager den i forhold til dadelkagen, du senest har lagt op på bloggen?

    Og hvilken kage er “sundest”?

    Tak for en god og inspirerende blog – den er dejligt ligetil og ‘realistisk’. Det har været meget inspirerende at læse om dit ‘vægttab’ og ikke mindst set billeder af det – det gør det meget mere nærværende og inspirerende 🙂

    1. Hej 🙂
      Den store forskel består jo i at denne kage er bagt og den anden er en Rawfoodkage, som ikke skal bages 🙂 ..

      Jeg kan ikke rigtigt udtale mig hvilken en som er bedst, synes at de begge smager godt. Denne smager måske mere syndigt og passer bedre som dessert.
      De er nok lige sunde – indeholder mange af de andre ingredienser. Jeg interesserer mig ikke for kalorietælling, men mit bud er at der er flere i denne 🙂

      Tak 🙂
      Knus Maya.

    1. Hej Inge 🙂
      Nej jeg bruger friske dadler, som man kan få i grønt afdelingen i supermarkedet. De er oftest i en kasse 🙂
      Knus M.

  3. Du godeste, jeg kan aldrig holde ud at være på din blog særlig længe ad gangen – madbillederne er nemlig så lækre, at jeg altid bliver enormt lækkersulten! 😉 Til gengæld synes jeg at denne brownie ser ud til at have nogle ingredienser, som ikke giver alt for dårlig samvittighed 😉

    – Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk

    1. Hej Sara 🙂
      Hvor er du sød!
      Jeg spiser den i hvert fald med god samvittighed 😉
      – Og der er mere tilbage til i aften 😀 MUMS!
      God weekend.
      -M

    1. Hej Carina 🙂
      Ja evt. kan du erstatte med affedtet kokosfibermel.
      Jeg tror også sagtens du kan bruge lidt rismel/boghvedemel 🙂
      Jeg bruger tit sådan rismel/boghvede/mandel – lidt som det passer 🙂
      Hilsen Maya

  4. Hej Maya!

    Yderst lækker blog med mande lækre opskrifter du har! 😛

    Jeg kom til at tænke på noget.. Dadlerne, er de vejet før eller efter at stenene er taget ud?

    Venlig hilsen
    Camilla

    1. Du kan få mandelmel i stort set alle supermarkeder 🙂 – På nettet får du ofte lidt mere for pengene. Fx. på energilageret.dk
      Hilsen Maya 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.