Kakao muffins – gluten- & sukkerfri.

kakao muffins
I torsdags bestod jeg min eksamen og det betyder at jeg har 2 uger med skole, inden jeg igen skal i praktik.  Disse 14 dage skal bruges til at få tanket lidt energi op, da jeg virkelig var i underskud af overskud i de sidste par uger af praktikken.  Da jeg kom hjem torsdag lavede jeg disse lækre chokolademuffins.  Opskriften minder meget om min luksusbrownie.  De er meget svampede og lækre 🙂  !!  Jeg lavede dem i en silikone form, og det gør dem ekstra saftige, da papiret let kan suge noget væske, så det vil jeg anbefale at man gør.
Derudover er det vigtigt at være opmærksom på at der kan være stor forskel på, hvor saftige dadlerne er.  Jeg køber de friske dadler i supermarkedet, men de kan indimellem også være lidt tørre.  Man kan evt. ligge dem i blød i vand for at få dem lidt blødere.
Ønsker du dem laktosefri også – kan du erstatte mælk med kokosmælk eller vand. 

Kakaomuffins
200 g friske dadler uden sten
2 æg
1,5 tsk (glutenfri) bagepulver
30 g kakao
1 spsk olie
1 spsk vanille proteinpulver
50 g mandelmel
1 knivspids salt
50 g grofthakkede mandler
0,5 dl mælk
Evt. 30 g hakket mørk chokolade

Først blender du dadler, æg, olie og mælk i en foodprocesor.
(Jeg bruger min minihakker og tager lidt af gangen)
Dernæst kommer du dadelmassen over i en skål.
Tilsæt de tørre ingredienser lidt af gangen.
Tilsæt til de hakkede nødder og evt. chokolade
Kom dadelmassen i silikone muffins forme
Bag dem ved 200 grader (alm. ovn)  i cirka 25 minutter
(bagetider er altidvejledende) 
Pynt med lidt flormelis eller  friske bær, hakkede nødder mm.

Skærmbillede 2014-09-27 16.24.49

2014-11-08 14.02.03

4 Comments
    1. Ja det kan man – men så får man ikke samme resultat 🙂
      Ville nok komme mere mandelmel/kokosfiber mel i 🙂
      mvh. Maya

Leave a Reply

Your email address will not be published.