Min mest populære opskrift ~ Luksus brownie

2014-05-16 18.33.41

Uhmmm.. Denne brownie er fantastisk – intet mindre. Derfor får i den altså endnu en gang, da det var helt tilbage i maj at den blev postet på bloggen 🙂 ..  Denne opskrift har lagt grundlag for mange andre opskrifter på bloggen og er en god basis opskrift hvor du kan tilføje ingredienser.
Den er glutenfri, uden sukker, består af “sunde” ingredienser – lyder næsten for godt til at være sandt, hva? ..  Har du endnu ikke prøvet kager med dadler så kan jeg godt forstå at du er lidt skeptisk, men dadler er en perfekt grundingrediens som giver konsistens og sødme.    Mange har prøvet denne opskrift – og du fortryder ikke hvis du gør 🙂 <3 

Luksusbrownie
(8-10 stykker)
250 g dadler uden sten
2 æg
1 dl vand
30 g kakao
1 tsk (glutenfri) bagepulver
0,5 dl smagsneutral olie
50 g peanutbutter (kan undlades)
1 tsk kanel
En knivspids salt
50 g mandelmel
75-100 g mørk grofthakket chokolade
Evt. nødder

Først blender du dadler, æg, olie og vand i en foodprocesor.
(Jeg bruger min minihakker og tager lidt af gangen)
Dernæst kommer du dadelmassen over i en skål.

I en anden skål blander du de tørre ingredienser.
Tilsæt de tørre ingredienser lidt af gangen.
Tilsæt til den hakkede chokolade og evt. hakkede nødder.
Kom dadelmassen i en lille form med papir ca. 20×20
(Du kan også lave dem som muffins, da skal de have mindre tid i ovnen)
Bag kagen ved 200 grader (alm. ovn)  i cirka 30 minutter.
(Bagetider er altid vejledende) 
Server med friske bær og evt. lidt skyr eller is.
MUMS.

Skærmbillede-2014-09-27-16.24.49

2014-05-16 18.33.50

14 Comments
 1. Hej
  Jeg har lavet din brownie flere gange, og det er uden tvivl den bedste kage jeg har bagt! Tak fordi du laver sådan nogle gode og inspirerende opskrifter – det gør det til en fornøjelse at følge med på din blog:-)

  1. Hej Lise 🙂
   Tusinde tak for din søde kommentar! 🙂
   Jeg synes også at denne brownie er lige i skabet 🙂
   Hilsen Maya

 2. Puh, jeg forstår godt, det er din mest populære opskrift – de ser da bare SÅ lækre ud! Jeg tror, jeg vil lave dem her inden jul – måske med et lille drys kanel.

  – katrinebjarnhof.dk

 3. Må indrømme at jeg er en lille smugle “bange” for opskrifter som denne, fordi jeg tænker at det umuligt kan smage godt. Især fordi jeg ikke er vild med dadler. Men hold fast hvor er den bare lækker. Smoushy, luftig, masser af smag. Så lækker! 😀 Jeg er dig evig taknemmelig for at have delt den 😉

  – Bine

  1. Hej Bine 🙂
   Dejligt at høre!
   jeg var også skeptisk da jeg hørte om det første gang! 🙂
   Man skal bare ikke fortælle folk at der er dadler i – først bagefter 😉
   Kh. Maya

 4. mmh denne brownie udgør, med lidt få tilpasninger, min søndags-treat, og den er virkelig god! Tilpas mushy, ligesom en browning (ifølge mig) skal være 🙂 Tak for opskriften

Leave a Reply

Your email address will not be published.