Rawfood Dadeldrøm med Pistacienødder

2014-05-05 15.57.58

Da jeg første gang hørte om dadler i kager var jeg MEGET skeptisk, da jeg ikke bryder mig om dadler normalt. Jeg fandt dog hurtigt ud af at dadler er en genial ingrediens i kager da de giver en god konsistens og en dejlig sødme. Sammen med kakao og chokolade leder det nemt tankerne hen på en lækker chokolade kage eller brownie!
Muuuums! Jeg har lavet den SÅ mange gange og den er helt fantastisk, så ville lige dele den med jer igen – da det er en god basis opskrift som kan varierer!

Dadeldrøm med pistacienødder
(Der bliver 2 x den størrelse på billedet) 
250 g  friske dadler uden sten
100 g mandler
50 g hakkede pistacienødder
2 spsk kokosolie
3 spsk kakao
Fyldet fra en vanillestang (eller vanillepulver)
Pynt: Mørk chokolade 70 % + pistacienødder til pynt.

Hak nødderne fint i en minihakker og kom dem over i en skål.
Blend/hak dadler og kokosolie. Tilsæt evt. lidt vand hvis den ikke vil køre.
Jeg har bedst erfaring med at bruge en minihakker, det er nærmest umuligt i en blender. 
Nødder, kakao, vanille blandes sammen.
Tilsæt dadelmassen og brug eventuelt hænderne til at få massen sammen.
(For tør: tilsæt vand – for våd: tilsæt mandelmel/kokosmel) 
Kom det hele ned i en form med bagepapir.
Stil den på køl/frys ca. 30 min.
Smelt chokoladen og fordel den på kagen og drys med nødder.
Stil den på køl/frys til chokoladen er størknet.
Skær den evt. i stykker med det samme eller vent til den skal serveres.
Server med skyr, is, frugt eller bare som dén er 🙂  …
Opbevar den på køl i en tæt beholder – den kan holde sig en uges tid.

Du kan sagtens variere topping fx. nødder, bær, frysetørrede bær, chokolade mm. 

Skærmbillede-2014-09-27-16.24.49
2014-05-05 15.56.56

4 Comments
  1. Tusind tak for opskriften Maya. Jeg lavede kagen den anden aften til nogle veninder, og de var også helt vilde med den. Helt sikkert en ny favorit 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.