Lunch inspiration: Count colors, not calories!

12556961_10153779512991745_1662234517_o

Jeg vil gerne prøve at give jer endnu mere inspiration til en sund livsstil. Der hele skal dog ikke være så omstændigt – så jeg vil prøve at lave flere indlæg med inspiration til måltider – som ikke kræver det helt vilde. Det er altså ikke egentlige opskrifter – men bare, ja. Inspiration tilknyttet lidt ord ! 🙂

Denne frokost spiste jeg for få dage siden. Den er meget typisk for, hvordan min kost rent faktisk ser ud.  Jeg forsøger altid, at få mine måltider til at indeholde både: protein, kulhydrater og fedt.  Når jeg sammensætter min kost på den måde, opnår jeg en god mæthedsfornemmelse.

Frokosten består af: 1 skive fuldkorns rugbrød, her går jeg efter et højt fiberindhold og mange kerner. 2 scramble æg med frisk persille, avocado fyldt med det sunde fedt, 2 gulerødder. Derudover lidt  blåbær, som er rige på antioxidanter – og fungere som en lille dessert.  Man kan sagtens have tilsvarede med i madpakken, her ville jeg dog vælge hårdkogte æg.  Det kan godt være svært, hvad man skal have med i madpakken, synes i ikke? .. Æg er dog næsten altid obligatorisk i min frokost.  Hvad har du med ?

Jeg gør en del ud af, at vælge mad med farver – og dette måltid tilfredsstiller mit syn.  Der skal i min optik helst være noget grønt, noget rødt (evt. orange) og gerne noget gult og blåt, hvis det er muligt. Det kan godt være,  at det er en lidt sjov tanke. Jeg oplever dog, at man på den måde ofte kommer til at spise lidt sundere fordi det ofte er frugt/grønt i disse farver.  Jeg tæller aldrig kalorier i mine måltider – men FARVER, det er godt at bestræbe sig på at spise mange forskellige af dem.  Er jeg den eneste der tænker på farverne i måltidet? 🙂

Hvad spiser du oftest til frokost? 
Maya

2 Comments
  1. Spiser ofte rester fra om aftnen ellers en lækker sandwich med salat, peberfrugt og alt grønt med gulerødder til snak. Lige for tiden er min favorit dog blomkåls ris! Jeg prøver at spise så sundt og fiberrigt som muligt, da jeg løber og træner en del 🙂 Men blomkåls ris kan klar anbefales herfrabåde til frokost eller til aftensmad (en god erstatning til ris eller kartofler)

  2. Virkelig god ide at have fokus på farver i stedet for kalorier! Jeg har før talt kalorier, men jeg blev så besat af tal og min dag blev defineret af, om jeg var i underskud – god dag, eller i overskud – dårlig dag. Ret åndssvagt egentlig :/ Det er meget sundere at have fokus på sundheden, næringsstofferne osv. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.