Lækre og sunde romkugler

11880966_10153500890706745_1238466177_n

Romkugler! 🙂 … Hvem elsker ikke Romkugler? Eller trøfler? Hvad kalder du dem? .. Disse er ernæringsforbedrede og et sundere alternativ til bagerens sukker-fyldte kagerester. Disse romkugler indeholder proteinpulver, hvilket gør at de mætter mere. Disse er helt perfekte efter en hård træning, eller hvis lækkersulten melder sig sidst på eftermiddagen. Selvom de indeholder dadler, så lover jeg,  at du ikke kan smage dem. Du kan selv bestemme hvor meget romessens du vil komme i – jo mere du kommer i, desto mere smager de af romkugler. Du kan også helt undlade dét, så er det blot protein/dadelkugler.  Lav dem i den størrelse du finder passende. Vi har lavet dem mindre end bagerens, da de mætter meget. Jeg har trillet dem i krymmel – som naturligvis indeholder sukker. Du kan vælge at rolle i kokos eller mandler, hvis du gerne vil have dem sundere. 🙂

Protein Romkugler
(Ca. 10 stk)
160 g friske dadler uden sten
1-1,5  spsk romessens
1 spsk kokosolie
0,5 tsk vanillepulver
3 store spsk kakaopulver
1,5 spsk vand
1 spsk sukrin/flydende sødemiddel
25 g  proteinpulver (kan undlades)
30-40g Kokosfibermel
Topping:
Kokosmel eller krymmel (obs. krymmel indeholder selvfølgelig sukker)

Blend  dadler, vand, kokosolie, kakao, romessens, vanillepulver og kokosfibermel til en samlet masse.
(Brug en foodprocesser eller minihakker)
Brug hænderne til at samle det hele til en samlet masse.
(Tilsæt mere vand,  hvis det er for tykt eller kokosmel,  hvis den er for tynd) 
Hvis du har god tid så kan du sætte det på køl 30 minutter
Tril massen i 10 kugler.
Rul kuglerne i kokos eller krymmel.
Opbevar dem på køl.

Maya

15 Comments
  1. Hej Maya
    Først vil jeg lige sige, at det er en dejlig blog du laver lækker at følge med en masse inspiration.
    De lyder virkelig lækre, skal helt sikkert prøves 🙂 Men her er mit spørgsmål? Jeg kan ikke lide kokos (mel) kan man evt bytte det ud med mandelmel?
    Kh. Carina

    1. Hej Lis. Jeg vil nok sige 1-2 uger på køl 🙂 – tror faktisk godt du kan fryse dem. Jeg har dog ik selv prøvet det 🙂

  2. Øv, først nu får jeg set, at du har skrevet friske dadler – da jeg for nyligt så soltørrede dadler på tilbud, kunne jeg huske at jeg skulle bruge dem til et eller andet, men der havde jeg så husket forkert. Jeg spiser ellers ikke dadler, så tror du, man også kan bruge tørrede?

    1. Hej Monika. Altså hvor tørre er de? 🙂 – Nogle gange kan man hælde lidt vand (evt. kogende) vand på dem, så plejer de at bløde op så man kan bruge dem 🙂
      KH. Maya

  3. Kan det tænkes at du mener tsk romessens i stedet for spsk? Jeg har lige brugt 1,5×2 spiseske, da jeg ville lave dobbelt portion, og de er så stærke, at de er helt uspiselige. Har prøvet at gøre portionen større og mildne med mandler kokosmel og bananer, men de er helt uspiselige…

    1. Hej Julie. Nej jeg er ret overbevist om at jeg mener spsk. Men jeg tænker måske der kan være forskel på hvor stærke de rom-essens man køber er? :/
      Jeg plejer at købe en i kiwi.. men det er jeg rigtig ked af, hvis du har haft en dårlig oplevelse!

  4. Hej
    Jeg har lige lavet dine romkugler – de er fantastiske!! Som en lille bid af himlen. 🙂
    Er gluten og mælkeallergiker og har ikke fået en romkugle i flere år, til jeg faldt over din opskrift.
    TAK herfra 🙂

    1. Hej Tania!
      hvor er det dejligt at høre <3
      Rigtig god jul!

      Der ligger flere allergivenlige opskrifter herinde 🙂

      KH M

Leave a Reply

Your email address will not be published.