I torsdag var jeg sammen med Julie Bruun, som har en skøn madblog. Vi lavede denne skønne tærte med de flotte farvede gulerødder. Har i smagt dem? Jeg har desværre ikke et efter-billede, men den blev super fin 🙂 Du kan selvfølgelig bruge almindelige gulerødder som er lidt billigere og nemmere at få fat i. 🙂
Gulerodstærte
Bund
3 dl grahamsmel
1 dl hvedemel
1 dl olie (evt. mindre)
1 dl vand
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
Fyld
2 løg
6-8 farvede gulerødder
Æggemasse
4 æg
200 g hytteost
1 dl mælk
Salt/peber
Evt. revet ost
Topping
Persille/Basilikum
Evt. Bacon
Først laver du tærtebunden, ved at blande alle ingredienserne sammen.
Fordel dejen ud i en tærteform. Jeg bruger altid bare fingrene til at fordele det godt op af kanterne.
Svits løg på panden med lidt krydderier – og fordel det på tærten.
Fordel de skårede gulerødder på tærten, det kan du gøre som du vil.
Dernæst laver du æggemassen ved at piske ingredienserne sammen.
Fordel det udover tærten.
Bag i ovnen ved 200 grader ca. 30 minutter.
Pynt med frisk persille og evt. bacon