Koldhævede boller til weekenden

2016-04-09 14.46.42

Sidste weekend havde jeg en veninde overnattende. Så derfor havde jeg selvfølgelig forberedt koldhævede boller dagen i forvejen. Det er simpelthen så nemt – og så kan man få nybagte boller på noget der ligner 20 minutter på dag 2.  Jeg bager ikke så tit boller længere, det gjorde jeg ellers virkelig meget engang.  Jeg ønsker mig virkelig en røremaskine, men indtil da må jeg betragte det som træning for mullerne, at røre sådan en bolledej grundigt.  Vi spiste bollerne med smør – og sukkerfri pålægschokolade fra nellie dellies, har i smagt det?

Weekendboller
30 g gær
5 dl vand
2 tsk salt
100 g hørfrø
50 g havregryn
1 æg
1 spsk smør (eller olie)
150 g grahamsmel
ca. 350 g hvedemel
Evt. 1 æg til pensling

Opløs gær i lunken vand
Tilsæt salt, hørfrø, havregryn, æg og smør
Tilsæt til sidst melet og rør godt rundt (gerne på røremaskine).
Dejen skal være ret våd.
Dæk skålen over – og sæt den i køleskabet over natten.
Tag 2 skeer og form bollerne.
Pensel bollerne med et pisket æg.
Bag ved 200 grader ca. 15 minutter til de er lysebrune.
Lad dem køle af på en rist.

Maya

7 Comments
 1. De ser lækre ud, Maya! Hvor mange boller bliver der i alt? Og hvis man har en røremaskine, hvor længe tror du så de skal æltes? 🙂
  God weekend! KH

  1. Hej Dicte 🙂
   Ca. 7-10 store boller.
   Jeg bruger ikke røremaskine, da jeg ikke har en, desværre. Så jeg har ikke rigtigt noget erfaring med hvor længe den skal køre 🙂
   Håber du finder ud af det!
   Kh. Maya

 2. Mmm de er gode!! Super lækre morgenboller og mega nemme lige at slå sammen om aftenen. Det tog mig seriøst kun 8-10 min

Leave a Reply

Your email address will not be published.