Glutenfri ★laktosefri ★ uden raffineret sukker ★ rawfood
Jeg nyder at tilbringe et par dage på Fanø hos min familie. Om lidt kommer min mor hjem fra arbejde, og så venter denne rawfoodkage. Jeg elsker at lave kager med dadler, da det giver en god konsistens og sødme. I dag forsøgte jeg med en rawfoodkage i 3 lag, hvilket var meget nemmere end jeg havde regnet med. Jeg vil helt klart eksperimentere mere med en kage i lag – har i nogle gode ideer?
Rawfoodkage
Lag 1: dadel-mandel-bund
200 g dadler
70 g mandler
0,5 tsk kokosolie
Blendes og puttes i en form ca. 20×20 – brug evt. noget plasticfolie i bunden, så den er nem at få ud .
Sæt på køl mens du laver næste lag.
Lag 2: Choko lag
100 g dadler
30 mandler
20 g chokolade
10 g kakao
0,5 tsk vanille
0,5 tsk kokos olie.
Blend de hele til en ensartet masse.
Fordel ovenpå lag 1.
Sæt på køl mens du laver næste lag.
Lag 3: Kokoslag (kan undlades)
60 g kokos
1 tsk kokosolie
1 tsk vanillepulver
Lidt kokosmælk eller anden mælketype.
Du kan evt. tilsætte kakao.
Fordel kokosmassen på kagen.
Lad kagen stå køl 1-2 timer, så den rigtig kan sætte sig.
(Det havde jeg desværre ikke tid til, men det vil jeg anbefale)
Skær i mundrette stykker.
Åh, den ser lækker ud! Den vil jeg klart prøve en dag ☺
Mon man kan bruge sorte bønner istedet for dadler?
Godt spørgsmål 🙂 Du kan da prøve dig frem, så hører jeg gerne fra dig. Knus