Lækre blomkålspandekager

2016-07-07 12.50.47

Jeg er blevet spurgt om jeg vil lave nogle opskrifter uden kød – og det vil jeg gerne. I dag vil jeg dele opskriften på nogle lækre blomkålspandekager, som blev utrolig vellykkede synes jeg. Jeg spiste dem bare som de er til frokost, men jeg tænker at man også kunne bruge dem som en “bøf” i en burger. Jeg købte forleden et kæmpe blomkål på markedet på Ingerslev – og hvis jeg skal nå at få det spist, så må der alternative metoder i brug.

Blomkålspandekager 
(6-7 små stk.)
300 g blomkål
2 æg
salt/peber
1 spsk chili olie
2 spsk vand/mælk
ca. 30 g speltmel
Evt. 1 spsk hytteost.
Frisk basilikum.

Skyl blomkålen og del den i buketter.
Kom blomkål og æg i en minihakker/foodprocesser – og tager det over i en skål.
Tilsæt væske, hytteost, olie, salt, peber og rør grundigt rundt.
Tilsæt melet lidt af gangen til du har en god konsistens, som hverken er vandet eller for fast.
Steg på panden med olie  – til de er lysebrune på begge side.
Pynt med frisk basilikum
Kan evt. serveres i en burger – eller med grønsager til.
Maya

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.