Cremet ærtemos med citron

2016-07-20 11.41.37Jeg elsker ærtemooos.  Min veninde lavede denne til os en dag vi hyggede hjemme hos mig. Hun havde lavet det før med feta , men da jeg ikke kan lide feta, så stod valget på skyr. Jeg kommer normalt ikke noget i min ærtemos  – men det gjorde den altså ekstra cremet. Det syrlige synes jeg faktisk også var meget lækkert. Jeg bruger den til måde frokost eller aftensmad. Smager også godt som en dip til grønsager fx. gulerødder.

Ærtemos m. citron
500 g frosne ærter
2 dl skyr (eller evt. feta)
1 fed hvidløg
saften fra en halv citron
flagesalt + peber
frisk persille

Hæld lidt kogende vand på ærterne – og hæld det fra igen.
Tilsæt skyr, hvidløg og citron.
Blend med en stavblender
smag til med salt og peber – evt. mere citron.
Tilsæt evt. frisk persille eller brug det på topping. (husk at skyl persillen grundigt)

Maya

2 Comments
  1. Skal jeg prøve – så lækre opskrifter du har!
    Skal ærtemosen ikke blendes eller moser du med en gaffel?

Leave a Reply

Your email address will not be published.