Spinatpandekager

2015-06-08 15.56.58

For et stykke tid siden lavede jeg lækre spinat vafler – men i dag får i opskriften på spinatpandekager.  De har et højt indhold af proteiner og fibre. Hvis du vælger, at erstatte dine normale wraps, med disse grønne super-pandekager, så vil du få færre kalorier – og et bedre næringsindhold.  🙂

Spinatpandekager
(ca. 6 stk)
70 g friske spinat blade
2 dl skummetmælk
3 økologiske æg
1 tsk salt
1 tsk peber
1 spsk fiberHusk
100 g fuldkornsrismel
2 tsk bagepulver
Frisk basilikum

Sådan gør du
Spinatbladende skylles grundigt med vand
Hak spinat i en minihakker.
Pisk æg, spinat og mælk sammen.
Tilsæt de tørre ingredienser: Rismel, bagepulver, fiberhusk, bagepulver,  frisk basilikum, salt & peber.
Lad dejen hvile ca. 5-10 min, så dejen bliver tykkere pga. fiberhusk der suger væsken.
Brug en suppeske til at fordele dej på panden, således at pandekagerne bliver lige store.
Steg pandekagerne på panden i olie ved relativt høj varme.
Se nedenstående for serveringsforslag.

Serveringsforslag
Oksekød med krydderier og løg.
Frisk salat fx. avocado, peberfrugt, revet gulerødder
Hytteost/revet ost
Frisk basilikum
Kan nemt spises i madpakken – fyldt den fx. med kylling pålæg og rul den ind i staniol og spis grønsagerne “on the side”.
Maya

3 Comments
    1. Ja du kan godt bruge lidt ekstra mel i stedet for 🙂
      fiberhusk suger væske – så man ik behøver bruge så meget mel 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.