Sunde æblemuffins (gluten og laktosefri)

P1010675P1010667

Æble sæsonen nærmer sig – og snart bugner æbletræerne med modne æbler. En god måde at få brugt de mange æbler er i bagværk, og disse æblemuffins er et sikkert hit.  De er søde, svampede og lækre. Perfekte til madpakke eller når lækkersulten melder sig. Jeg har i denne version valgt at hakke æblerne i en minihakker så det er en ensartet masse, men du kan også godt bare vælge at skære dem i stykker, så får du mere æblesmag og struktur. Hvis det er til børn ville jeg vælge at hakke dem fint i minihakkeren 🙂 

Sunde æblemuffins
(8stk)
3 små æbler (150 g)
1 banan (115 g)
3 æg
75 g (glutenfri) havregryn
60 g kokosfibermel
2 tsk kanel
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
evt. 0,5-1 dl. vand
evt. hakkede nødder.

Hak æbler, banan og æg fint i en minihakker – og kom det over i en skål.
Giv ligeledes havregrynene en tur i minihakkeren så det bliver som “mel”.
Tilsæt havregryn og kokosfibermel til æble-banan massen.
Tilsæt kanel, vanille og bagepulver.
Tilsæt evt. lidt vand, hvis konsistensen er for tyk. Dette afhænger meget af, hvor meget saft der er i æblerne.
Du kan tilsætte hakkede nødder og evt. chokolade.
Bag ved 200 grader 20-25 minutter.  (obs. vejledende tid)
Lad køle af, før du pynter med lidt æbler, skyr, kanel, nødder eller andet.

Køb lækre økologiske urtekram produkter: Her. 
Maya

Indeholder affiliate-links

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.