Boller i Karry (med kylling)

p1030563p1030561
Hver gang  jeg skal hjem, sender min mor en sms: “Hvad vil du spise?”  – og jeg svarer fluks “boller i karry”. Jeg elsker, elsker, elsker det. Vi laver det altid med kylling fars, det synes jeg er ret lækkert.

Boller i karry
(4 personer)
Kødboller
450 g hakket kylling
1 æg
1 grønsags boulion
Vand
Salt/peber
1/2 løg
0,5 dl mælk
1-1,5 del mel

★Rør farsen sammen.
★ Lad den evt. hvile i køleskabet 30 min.
★ I en gryde kommer du vand + bouillon – og venter til det koger, så skruer du ned.
★ Form bollerne i håndfladen med en ske, og kom dem ned i vandet.
★ Når bollerne flyder til overfladen er de færdige.
★ Vandet skal du bruge til sovsen, så smid det ikke ud!

Karrysovs
1/2 løg
Karry efter smag 3-4 tsk synes jeg.
Salt/peber
Olie til stegning
Jævning: Mælk + mel

★Svits løg i lidt olie sammen med karry.
★ Tilsæt en passende mængde vand fra bollerne – og lad det koge lidt.
★ Lav en jævning  – og ryst det godt sammen.
★ Tilsæt langsomt jævningen lidt af gangen, så sovsen bliver tykkere.
★ Tilsæt bollerne til suppen og lad det simre lidt.

Topping
Kokosflager
Krydderurter

Velbekomme. 

Maya

12 Comments
  1. Jeg har det på nøjagtig samme måde! Jeg svarer også altid boller i karry, når min mor spørger. I mange år, var det også menuen på min fødselsdag uanset om der kom gæster eller ej 😄

  2. Jeg blev så lækker sulten efter at havde læst din blog, at menuen i går stod på boller i karry. Jeg lavede dog boller af hakket kalv/gris. Men det smagte så herligt. 🙂

  3. Jeg fulgte din opskrift, og hvor smagte det dog himmelsk. Det var en stor succes. Tak for en sundere udgave af boller i karry. Havde ikke tænkt på at bruge hakket kylling, inden jeg læste med. 🙂

  4. Jeg har lige lavet din lækre ret her, har aldrig prøvet med kylling fars.. men mmmmmh det var lækkert og faktisk ikke rigtig til at smage forskel på originale boller i karry!,,

Leave a Reply

Your email address will not be published.