Jeg laver ofte sammenkogte kyllingeretter. Jeg prøver dog altid at gøre dem smagfulde og lækre, da kylling og grøntsager godt kan blive lidt kedeligt i længden! 🙂 Denne version er med spidskål, som er så store og fine lige nu. Derudover er der en masse gode sager fx. friske gulerødder og spinat. Jeg glæder mig i hvert fald til i aften, hvor der er rester af denne lækre ret. Den kan derudover sagtens fryses (uden risene).
Gryderet med kylling, grøntsager og ris
(4 personer)
500 g kylling inderfilet
Krydderier til kylling: paprika, karry, allround, salt og peber.
Olie til stegning
1 rødløg
1 grøn chili
Krydderier: Karry, paprika, karrypasta, salt og peber.
2-3 gulerødder (150-200g)
300 g spidskål
100 g spinat (skyllet)
5 dl vand
1,5 dl fløde (alm, laktosefri eller madlavningsfløde) ^
2 spsk tomatpuré
100 g sukkerærter
Tilbehør: Ris, lime og frisk persille.
På en bageplade fordeler du kylling inderfileterne. Drys med lidt krydderier.
Bag i ovnen ca. 15 min ved 200 grader.
På en pande svitser du rødløg og chili.
Tilsæt krydderier.
Skær gulerødder i store stykker og kom det på panden.
Kog ris efter anvisningen.
Spidskålen hakkes fint – og kommes på panden med vand. Du skal formentligt tilsætte lidt af gangen, da det fylder meget når det er råt.
Når der er “plads” så tilsætter du spinaten. husk at skylle det grundigt.
Tilsæt fløde og tomatpuré og lad retten simre.
Tilsæt til sidst sukkerærterne. De skal ikke koge helt ud.
Server retten med ris, lime og frisk persille.
VELBEKOMME 🙂
(OBS: husk at du ikke må putte persille på retten, hvis du skal fryse det ned pga. jordbakterier. )