Den lækreste Vegetar burger

p1090328Jeg har allerede lavet disse burgere 2 gange. Jeg havde nemlig lavet dem i juli måned – og så spurgte min veninde forleden, om vi ikke skulle lave de lækre burgere som hun havde set på min instagram story. Det fik mig også til at tænke på, at jeg ikke fik delt opskriften med jer sidste gang jeg lavede dem, hvilket da er en fejl! 🙂 De er super lækre – og mætter virkelig godt. Selvom det er en burger uden kød, så er der gode proteiner i fra æg og kikærter.
Selvom jeg godt kan lide og gå ud og spise bruger, så er det bare noget andet at lave dem selv 🙂 ..
Vegetar burger

Burgerboller
(ca. 8 stk)
50 g gær
4 dl lunken vand
1 æg
1 spsk olie
1 knivspids salt
1 spsk acaciehonning
200 g speltmel
ca. 300 g hvid hvedemel
1 æg til pensling
sesamfrø

Kikærtebøffer  
(ca. 6 stk) – Lav evt. dobbelt portiion.
1 ds. kikærter (240 g)
2 æg
1 løg
1/2 chili
2-3 spsk valgfri mel
2 spsk olie
1 tsk spidskommen
salt & peber
Frisk persille


Fyld:
Avocado
Agurk
Ajvar (peberfrugt dip) – kan købes i de fleste supermarkeder – og smager SÅ godt!!
Salat/spinat
Tomater
Eller det fyld du ønsker 🙂  


Opløs gær i vand.
Tilsæt æg, olie, salt og honning.
Tilsæt melet lidt af gangen. Du kan evt. bruge en røremaskine.
Ælt dejen -brug røremaskine eller eventuelt i hænderne.
Lad dejen hæve 60 min.
Form bollerne på en bageplade med bagepapir.
Lad eventuelt hæve yderligere 15-30 min.
Pensel med æg og drys med sesamfrø.
Bag ved 200 grader ca. 15 min.

Kikærtebøfferne laves ved at blende alle ingredienserne.
Du kan enten stege dem på panden i olie. Eller forme dem som “bøffer” på en bageplade (put da olien i dejen) og give dem ca. 15-20 min i ovnen.
Kom fyld i burgerne – og så er du klar til at spise!
Velbekomme 🙂
p1090276
Maya

3 Comments
  1. Jeg har aldrig forsøgt mig med vegetarmad, men dén der, ser virkelig ud som om, at den er værd at prøve. Jeg tror simpelthen jeg bliver nød til at give den et skud🙈

    nouw.com/lillelyng

  2. Det lyder som nogle virkelige lækre kikærte bøffer! Dem må jeg prøve at lave snart. Det er også alt for lang tid siden jeg har lavet vegetar burgere

  3. De smagte super lækkert. Vi blev lidt overrasket over konsistensen på “kikærtefarsen”, men trods var som tyk pandekagedej så blev de rigtig gode. De var også super i madpakken dagen efter..

Leave a Reply

Your email address will not be published.