Oksekødsfrikadeller med soltørret tomat og pinjekerner

p1110989 p1110956 p1110938

Frikadeller går man aldrig galt i byen med, vel? 🙂 .. Jeg laver som regel frikadeller med kyllingfars eller oksekød. Det kan jeg bare personligt bedre lide end svinekød. Medmindre det er min mormors frikadeller selvfølgelig 😉 – men de er også stegt i så meget smør, at det nok kamuflere smagen, hehe 🙂 ..
Når jeg laver frikadeller spizer jeg dem altid op med lidt forskelligt.  Og fx. soltørret tomat er et hit hos mig! 🙂 ..  Jeg tror at disse ville være gode med feta – men det kan jeg bare ikke selv lide .. hehe! 🙂

Oksekødsfrikadeller
(4 personer)
450 g oksekød (3-7%)
2 æg
3 fed hvidløg
1 rødløg
1 rød chili
110 g soltørrede tomater
ca. 70 g mel
ca. 30 g pinjekerner
Salt & peber
Frisk timian
Krydderier efter valg: Fx. paprika, chili, all round, karry, hvidløg mm.
Olie til stegning
Evt. Feta! 🙂 (men det kan jeg ik selv lide ;))

Rør farsen samen med æg og fintsnittet løg, hvidløg og chili
Tilsæt soltørret tomat og mel.
Rist pinjekernerne på en tør pande og bland dem i farsen.
tilsæt krydderier og krydderurter.
Steg frikadellerne på en pande med olie.

Find den lækre salat: her. 

p1110922

Maya

3 Comments
  1. Jeg elsker også oksekødsfrikadeller og laver det ofte, men jeg bliver godt nok inspireret af salaten. Den ser både skøn ud, men tanken om bolsjebeder, brombær og netop cashew må da også smage himmelsk 😀
    – A

  2. Ej hvor lækkert, Maya. Jeg er også helt med på okse- eller kyllingefars-idéen. Vil prøve med de soltørrede tomater næste gang 🙂
    God weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published.