Mexikansk Lasagne med bønner (uden kød)

Måltidsknappen: I samarbejde med REMA 1000 og Vigo, kan du bestille mine opskrifter hjem til din hoveddør.  Du klikker opskriften i kurven, og så kan du nemt tilføje/fjerne varer.
Du kan  læse mere om måltidsknappen: her. 

lasagne-3 lasagne2 lasagne1

LASAGNE! Jeg elskeeer lasagne. Jeg sad forleden og kiggede lidt i mit opskrift index med aftenretter og her kunne jeg se, at jeg det måtte være på tide med en god lasagne. Her på meetfree-monday, er kødet skiftet ud med bønner. Jeg havde både sorte bønner og kidneybønner i skabet – så jeg besluttede mig for at bruge begge dele.

Jeg laver flere og flere retter uden kød – og at starte med én dag uden kød var lidt af en øjenåbner. Nu springer jeg egentligt kødet over et par gange om ugen.  Jeg ELSKER kikærter og bønner, og synes man kan lave helt utrolig mange retter med det! 🙂 .. Bønner er billigere end kød – og så er det nemt, fordi man bare kan have dem i skabet. Så de dage, hvor jeg ikke gider handle ind, så kan jeg altid trylle et måltid.

Mexikansk Lasagne
(4 personer)
1 spsk olie
1-2 løg
3 fed hvidløg
1 rød chili
Krydderier: Fx. Oregano, karry, chiliflager, spidskommen.
1 rød peber
2 gulerødder (revet)
1 ds. tomat puré
1 ds. hakket tomat
1 ds. sorte bønner
1 ds. kidneybønner
1 ds. majs
2 store håndfulde spinat
1 lille håndfuld frisk timian
Salt og Peber
9 lasagne plader (fuldkorn!)
125 g mozzarella ost
Topping: Friske krydderurter fx. timian

Start med at svitse løg, hvidløg og chili i en gryde med olie og krydderier.
Tilsæt snittet rød peber og revede gulerødder.
Tilsæt tomatpure og hakket tomat.
Tilsæt bønner og majs. Lad det simre 5-10 min.
Tilsæt spinat som du river i små stykker med hænderne – eller snitter med en kniv.
Smag til med salt og peber.
Lav lasagnen ved skiftevis at komme tomatsovs og plader i et fad. Sørg for at der er tomat nederst og øverst.
Fordel osten over.
Bag lasagnen ved 200 grader ca. 30-35 min til lasagnepladerne er bløde- og osten er gylden.
Server med timian – og evt. groft brød
Maya

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.