Kødsovs med plantebaseret kød

p1140267 p1140283
Plantebaseret kød sovs 

Her på meatfree monday vil jeg gerne dele en opskrift som jeg har lavet med det Plantebaserede “Naturli’ hakket” , som er et nyt vegetarisk alternativ til hakket oksekød. Det jeg især gerne vil fremhæve ved produktet er at konsistensen minder rigtig meget om kød. Derudover har det et højt proteinindhold på 18 g pr. 100 g, hvor oksekød almindeligvis har blot 14 g. pr 100g, så det er også værd at fremhæve. Produktet består primært af soja – og det er derfor at det indeholder så meget protein.

Jeg vil gerne anbefale jer produktet som et vegetarisk alternativ til kød. Min egen oplevelse er at det er en smule mere smagsneutralt, og jeg har derfor virkelig givet den gas med krydderierne. Jeg vil dog klart overveje at vælge det plantebaseret hakket, når jeg en anden dag skal bruge “hakket kød”. Jeg spiser ikke vegetarisk, men prøver at have 1-2 dage om ugen uden kød, og det fungerer rigtig godt for mig.

Plantebaseret kødsovs
(4 personer)
1 spsk olie
1 løg
1 rød chili
1-2 fed hvidløg
100 g champingon
400 g plantebaseret kød
1 ds. tomatpuré
Krydderier: Karry, paprika, chiliflager, rosmarin og masser af oregano. (giv den virkelig gas 🙂
1 rød peberfrugt
2 ds. hakket tomat

Tilbehør: 
Pasta  (jeg brugte denne linsepasta)
Frisk persille
Kog gerne ekstra grøntsager til fx. broccoli.

Sådan gør du
Snit løg,chili, hvidløg og champignon fint.
Svits ovenstående i en gryde med lidt olie.
Tilsæt det plantebaserede kød og lad det stege lidt af.
Tilsæt tomatpure og krydderierne og lad det stege et par minutter.
Tilsæt snittet peberfrugt og tilsæt hakket tomat.
Lad det simre ca. 10-15 minutter.
Kog pasta efter anvisningen.
Så er det klar til servering. Drys med lidt frisk persille.
p1140294

Maya

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.