I denne kolde vintertid er det godt med supper at lune sig på. Denne rødbede suppe er fyldt med power – og så har den altså den smukkeste farve.
Sund rødbedesuppe
(4 personer)
1 spsk olie
3 løg
1/2 rød chili
2 fed hvidløg
Krydderier: Fx. rosmarin, karry, paprika, chiliflager , salt & peber.
ca. 350 rødbeder
c. 350 g kartofler
ca. 350 g gulerødder
ca. 1 liter vand.
1 bouillon
Topping
Cashewnødder
Evt. frisk chili
Frisk basilikum
Start med at svitse løg, chili, hvidløg med krydderierne i en stor gryde.
Skræl rødbeder, kartofler og gulerødder og skær det i mundrette stykker – og kom det i gryden.
Tilsæt ca. 1 liter vand, således at det dækker grøntsagerne.
Kom evt. en bouillon terning i.
Lad suppen simre til grøntsagerne er helt møre.
Når grøntsagerne er ved at være lidt udkogte, så tager du væsken fra og gemmer!!
Brug en stavblender til at blende suppen. Tilsæt væsken indtil du har den konsistens du ønsker. Du kan godt tilsætte det hele.
Rist cashewnødder på en tør pande.
Pynt suppen med nødder, chili og basilikum.
Velbekomme!