I juli måned fyldte min bror 30 år, og så sød som han er – så havde han lavet opskrifter fra min blog og bog. Så han serverede en masse lækkert kød sammen med rødkålssalat og foccaciabrød – og brødet var bare helt perfekt. Jeg tænkte derfor, at jeg lige ville dele opskriften med jer igen, da det efterhånden er flere år siden sidst.
Det er bedst hvis tomaterne kommer i dejen synes jeg. Gør dig selv en tjeneste at brug en kvalitets olivenolie, for man kan virkelig smage det. 🙂
Foccaciabrød med soltørrede tomater
4 dl lunken vand
1,5 tsk havsalt
ca. 25 g gær
250 g durummel
300g hvedemel
3 kviste frisk rosmarin
2 tsk tørret rosmarin
0,5 dl olivenolie
30 g soltørrede tomater
Brug meget gerne røremaskine, hvis du har.
Opløs gær i lunken vand.
Tilsæt durummelet, og dernæst hvedemelet lidt af gangen. Rør med røremaskinen 5-7minutter.
Dejen er temmelig våd – men sådan skal den være!
Kom tomaterne i -eller put dem ovenpå.
Fordel dejen i en springform (husk bagepapir)
Tryk de friske rosmarin kviste og tomater ned i og drys med tørret rosmarin
Lad det hæve 2-3 timer ved stuetemperatur
Drys med havssalt
Bag brødet ved 200 grader cirka 20-25 minutter til brødet har en gylden farve.
Når brødet tages ud dryppes det med olivenolie efter smag.
Olien gør brødet lidt blødere. Hvis du ønsker et helt sprødt brød kan du undlade det.
Server det til som tilbehør til din aftensmad.