Pasta og kylling ‘bolognese’

 Jeg spiser oftest kylling til aftensmaden. Når jeg laver frikadeller og boller i karry er det blevet naturligt for mig, at bruge hakket kylling fremfor oksekød og svinekød. Det kan der være mange grunde til, men for mig er det altså mest en smagssag, og så oplever jeg at det er nemmere at fordøje. 🙂 .. Uanset hvad, så er det bare godt nogle gange at lave mad på en anden måde end man plejer.

Derfor tænkte jeg, at jeg ville prøve at lave “pasta med kødsovs” med hakket kylling, og det kan man altså sagtens. Opskriften derudover er temmelig traditionel. Du kan sagtens give den noget mere gas med grøntsagerne hvis du har lyst, de kan evt. rives eller skæres i meget små stykker.

Kylling bolognese 
(4 personer)
0,5 spsk olie
1 stort løg
2 fed hvidløg (efter smag)
400 g hakket kyllingfars
Krydderier: Oregano, chili, paprika, salt og peber.
1 ds. tomat puré
1 ds. hakket tomat
1 rød peberfrugt (evt. flere grøntsager)
100-200 g cherrytomater
Frisk timian
Pasta

Svits fintsnittet løg i lidt olie i en gryde.
Tilsæt dernæst hvidløg og kylling og lad det svitse.
Tilsæt krydderier og tomatpuré og lad det stege lidt tid.
Skru herefter væsentligt ned for varmen og tilsæt hakket tomat, cherrytomater der lige er skåret en gang over.
Kom frisk timian i og lad det simre 10-15 minutter.
Kog pasta efter anvisningen.
Og så er det klar til servering.

2 Comments
  1. Hej Farmor!
   Ja det fungerede altså bare super godt 🙂
   Min mave har noget nemmere ved at fordøje kylling fremfor oksekød.
   Jeg håber, at du får en dejlig dag!
   Det øs regner i Århus, men heldigvis ser det ud til at næste uge skulle blive rigtig flot.
   Knus og kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.