Jeg valgte faktisk først at lave en hel kylling i ovnen for at lave denne suppe, men det behøves man altså ikke. Men det giver noget mere saft og smag til kyllingen. Du kan også lave kylling på dag 1 og så suppe af resterne. Jeg gjorde det lidt i omvendt rækkefølge, og brugte så resterne fra kyllingen til pitabrød dagen efter. Hvis du ikke har en hel kylling, så brug kylling fileter og bouillon. 🙂
Suppen er fyldt med smag
Thaisuppe
(4 personer)
1 løg
olie til stegning
1/2 rød chili
Et stykke ingefær ca. 2 cm
Krydderier: Karry, chili, gurkemeje, paprika.
2 forårsløg
1 porrer
Karrypaste (eller evt. rød pesto )
2 bladselleri
400 g kartofler
0,5 liter vand
1 ds. kokosmælk
En rest kylling (meget gerne fra en hel kylling!)
Evt. hønsebouillon.
Saft fra 1 citron og en lime.
Salt og peber.
Topping:
Peanuts
Forårsløg
Svits løg og chili i olie.
Tilsæt fint snittet ingefær og krydderier.
Tilsæt forårsløg, porrer, bladselleri og karrypaste- og lad det svitse lidt ved høj varme.
Tilsæt kartofler og vand – og lad det simre til kartoflerne er næsten møre.
Tilsæt kylling og gerne saften – hvis det er kylling fileter så tilsæt lidt bouillon.
Tilsæt citrus saft og kokosmælk.
Lad det simre til kødet er gennemvarm – cirka 10 min.
Smag til med salt og peber.
Hvor meget af hvert krydderi skal der i? Der står ingen mængde.
Ca. 0,5-1 tsk af hver, det er lidt smag og behag 🙂
Kommer også lidt and på hvilket mærke man bruger, karry er ik bare karry :-)!