Jeg eeeelsker kage – og især dem der er sådan semi-sunde, så jeg kan spise dem flere gange i ugen. Jeg er ret vild med denne mazarin agtige kage, den er virkelig svampet og lækker. I stedet for chokolade på toppen blendede jeg bare dadler og kakao – det fungerede super fint – du. kan evt. også komme appelsinsaft i – men så er det selvfølgelig ikke en mazarinkage 🙂
Sund mazarinkage
250 g dadler
3 økologiske æg
0,5 spsk olie
0,5 dl vand
125 g mandelmel
2 tsk bagepulver
2 tsk mandelaroma
1 tsk vanillepulver
Sund dadelfrosting
150 g dadler
1-2 tsk kakao (alt efter smag)
Vand.
Evt. appelsinsaft
Pynt:
Nødder (jeg brugte hasselnøddeflager)
Brombær
Evt. appelsinskal
Tag stenene ud af dadlerne.
Blen dadler, æg, olie, mandelaroma og vand.
Tilsæt de tørre ingredienser.
Kom dejen i en tærteform med bagepapir.
Bag den midt i ovnen ved 200 g ca. 20 min.
(obs. bagetider er altid vejledende)
Stik i den med en kniv for at afgøre om den er færdig.
Lad den køle af.
Topping: Blev dadler med kakao og vand til det får den ønskede konsistens
Top kagen med det du ønsker.
Uuhhh Maya, det lyder saa laekkert! Den maa proeves!
Jeg har i et stykke tid nu fundet saa mange laekre opskrifter frem med dadler, men jeg er usikker paa, om min lille minihakker fra en Braun stavblender kan klare opgaven. Hvad taenker du?
Og hvad er ellers det bedste koeb, hvis jeg skal ud og investere i nyt udstyr?
Kram herfra
Hej Josefine 🙂
Jeg laver stort set alle dadelkager i min minihakker -det er en philips. Jeg sys det er for stort et show at have gang i en food processer 🙂
Så en GOD minihakker kan godt klare det.. 🙂
Jeg sørger bare for at der ALTID er væske ved fx. æggene.. Og ellers så blend lidt af gangen – eller mos dem med en gaffel først.
Knus
Mmm, tak, det proever jeg! 😀