Surf camp I Portugal med Lapoint

En fantastisk uge på Lapoint i Ericeira er overstået, og jeg er nu flyttet ind i den lejlighed som skal være mit ‘hjem’ de næste par måneder. Det var meget bevidst, at jeg valgte at jeg først ville en uge på surfcamp, da jeg gerne ville komme godt fra start. Med det mener jeg, at jeg i hvert fald var sikker på, at den første uge ville blive rigtig god og at jeg  ville møde en masse søde mennesker og få surfet en masse.
Ugen på Lapoint levede fuldt op til mine forventninger og jeg har haft den BEDSTE uge!!!  Jeg har rykket mig så meget på surfboardet. Jeg har været på level 2, hvor vi surfer grønne bølger – og jeg er begyndt så småt at kunne lave vendinger på boardet, mega fedt!!
Jeg mødte en svensk pige der hedder Carolina, da jeg var på campen i Costa Rica – og hun kom også i denne uge, og denne gang havde hun medbragt hendes veninde Sofie, så det har været SÅ hyggeligt.
I dette indlæg vil jeg lige dele lidt flere detaljer om campen – og vise jer lidt flere billeder. Vil starte med at sige, at hvis du overvejer at tage afsted på en surfcamp, så skal du helt klart gøre dét!!


Det er lidt over et år siden, at jeg surfede for første gang, faktisk også netop her i Ericeira. Jeg var dengang på Level 1, hvor man surfer på de “hvide bølger”, som er dem der allerede er knækket – og derfor skummer hvidt.  I vinters var jeg afsted i 2 uger med Lapoint, hvor jeg så rykkede mig til Level 2. I denne uge har jeg også været på Level 2, hvor man surfer på de “grønne bølger”, hvor man altså fanger bølgen inden den er knækket. På level 2 venter man på sin bølge ude i Line up’en som er på den “anden side” af, hvor bølgerne knækker.  Der findes også level 3, som er for den erfarne surfer, så der er undervisning for alle niveauer.   (Du kan læse om de forskellige levels: her)

Jeg har altså som I kan regne sammen surfet i 4 uger i alt, men det har været meget intensivt med lektioner hver dag. Jeg var aldrig kommet hertil, hvis det ikke var fordi jeg havde modtaget så intensiv undervisning. Jeg har virkelig lært meget, og jeg føler at jeg begynder at have mere kontrol over min krop -og mit board.
Jeg har stadig rigtig meget at lære – og jeg glæder mig til at blive mere selvstændig de næste par måneder. Jeg håber dog på, at jeg kan tage endnu en uge på camp senere på sommeren – eller en uge på Lapoint Camps på Bali Eller Sri Lanka til vinter.


I denne uge har jeg haft de tidlige sessions, hvor vi allerede er på vej ned mod vandet kl. 06.Mine veninder har også sagt, at det siger noget om, hvor glad jeg er for at surfe, for der er ikke noget andet som kan få mig så tidligt ud af sengen. Om morgenen er der ikke lige så meget vind, og så har det også været “mid-tide” -altså midt i mellem lavvande og højvande, og det har været det perfekte tidspunkt for os. Det er højvande og lavvande 2 x pr døgn med ca. 6 timer i mellem.
Undervisnigen er typisk bygget op således, at man først modtager noget teori inden man går i vandet fx. taler om de forhold man ser;  bølger, strøm og vind. Derudover kan det også være noget mere surf-teknisk omkring position på boardet etc. Derefter laver man en god opvarmning / udstrækning og derefter går man i vandet. Surf instruktøren er hele tiden med i vandet og hjælper os med at fange bølgerne.  Jeg føler mig fuldstændig i trygge hænder. Jeg er SÅ imponeret over den høje kvalitet i undervisningen,  surf instruktørerne er så dygtige!  Senere på dagen modtager vi også teori, har surf-workouts (træning på land) – og en dag øvede vi vendinger i poolen. Jeg suger til mig af det hele, for jeg vil så gerne lære at blive en bedre surfer.
(Læs mere om surf campen i Ericeira: her. ) 

Siden jeg sidst har været i Ericeira er der kommet en ny camp, og den er virkelig blevet så flot. Den er er stor og der mangler virkelig ikke noget. Der er mange områder, hvor man kan ‘hænge ud’ når man ikke surfer. Der er en yoga-sal,  pool og et stort område, hvor man kan spise. Der er et træningsområde, mulighed for at skate osv.
Der er virkelig god mad på campen. Om morgenen er der en stor buffet, til frokost kan man bestille alt fra burger og sweetpotato fries til smoothiebowls og salater i poolbaren.  Der er også aftensmad et par gange i løbet af ugen, som man kan signe sig op til.
(Læs mere om surf campen i Ericeira: her. ) 

Man kan både på på dobbeltværelse og dorms. Jeg vil klart anbefale at man bor sammen med nogen, det er en god måde at lære andre at kende på. Man kan sagtens rejse alene til en Lapoint Camp, det er der mange som gør. Man kommer nemt til at snakke med en masse søde mennesker.

I løbet af ugen er der også arrangengeret nogle udflugter blandt andet til den fineste vingård og til Lissabon.
Hvis I har nogle spørgsmål, så er I altid velkommen til at skrive. <3
Nu vil jeg smutte ud og kigge efter et surfboard, til mine næste måneder her i Portugal.

KH Maya

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.