Rejseguide: Ericeira Portugal

Jeg har tilbragt hele sommeren i Ericeira – og flere af jer har spurgt om jeg vil lave en guide hertil, og det vil jeg selvfølgelig gerne. Ericeira er en hyggelig lille surf og fiskerby, hvor alt foregår i et langsomt tempo.  Jeg tror virkelig at Ericeira bliver endnu mere besøgt i de kommende år. Ericeira har nogle af de bedste surfspots i Europa, og blev kåret til “World Surfing Reserve”, hvilket gør byen populær. Alligevel er den ikke rendt af turister og der er ikke fyldt med sælgere på stranden og på hvert gadehjørne osv.  Stemningen er virkelig hyggelig byen, og der er altid noget at tage sig til. Jeg er helt sikker på, at jeg kommer tilbage en dag.

Her skal du surfe:
Der er mange surfspots i Ericeira til alle niveauer. Jeg er gladest for Ribeira D’Ilhas, Foz do lizandro – og foran Boardriders.  Der findes også blandt andet Sau Juliau, Praia do Sul,  Matadouro og  Coxos.

Jeg vil helt klart anbefale Lapoint Surcamp, hvis du har mulighed for at tage en hel uge ud af kalenderen. Jeg ELSKER Lapoint, og man forbedre sig Så meget ved at tage en uge på en surfskole, stemningen er fantastisk og du får en oplevelse for livet!!  Du kan læse mere om min uge på Lapoint: her. 

Hvis du ikke har mulighed for en hel uge, så kan jeg anbefale Blue Ocean, som ligger på Praia Ribeira, hvor du kan købe enkelt lektioner og 5-10 klippekort. Jeg havde selv 10 lektioner der, og det fungerede super fint.

Her skal du spise: 
Gig – GREEN IS GOOD:
Mit yndlings sted, hvor man kan få blandt andet smoothiebowls, pandekager, brunch tallerkener og meget andet.

SUNSET BAMBOO:
Sunset bamboo er også et lækkert sundt sted. De har i min optik bedre salater og sandwich’es end GIG. Du kan  også få smoothiebowls og lign.

CUCINA 37
Lækker italiensk mad; Pasta retter, Risotto mm. Vi fik også virkelig lækkert kød med kartofler. Ligger i en virkelig hyggelig gade. Bestil bord da de ikke har så mange pladser.

TIK TAK:
Et lækker aftenspiseted hvor I kan få stort set alt, men især fisk kan anbefales. Jeg fik Havtaske da jeg var der, hvilket var virkelig lækkert.

TIK TAPAS: 
Skulle eftersigende være det bedste tapas sted i byen men jeg nåede ikke at prøve det!

Dette skal du opleve:
Havnen i Ericeira, Solbadning på Fisherman’s beach, Praia Ribeira eller Foz De Lizzandro. Gåtur i de hyggelige gader i byen. Fredags-livemusik og andre arrangementer på Boardriders. Tag også ud og besøg vingården Quinta De Sant’Ana et stykke fra Ericeira.  Det er også oplagt med en endags tur til Lissabon, som er ca. 60-90 min med lokal bus fra busstationer. Det koster ca. 6 eur hver vej, så det er noget billigere end med taxa.

Natteliv:
Skal du ud og have drink, så vil jeg anbefale Adega Bar, som er stort nok til at man kan være heldig at få en plads. TUBO kan også anbefales, men da det er så småt, så står man oftest bare ude på gaden. Der er også et diskotek O OURIÇO, som dog er meget crowdy – men da barerne lukker ved 2tiden, så kan det være nødvendigt at tage derhen, hvis man ikke lige er klar til at festen skal slutte! 🙂

Her skal du bo: 
Find overnatning: Her.   
Jeg kan anbefale Magic Quiver Surf lodge   Og Gig Capsule Hostel. 

Tilføj endelig dine anbefalinger til Ericeira.
KH Maya.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.