Rejseguide Bali: Ubud

Jeg har modtaget SÅ mange tips til Bali, mange flere end jeg selv kunne gøre brug af. Flere spurgte også om jeg ville dele svarene, og det vil jeg selvfølgelig gerne. Vi kom direkte fra Gili Air til Ubud, hvilket må siges at være en lidt vild kontrast. Vi havde lidt svært ved at finde os til rette i ubud’s pulserende byliv, men forsøgte at finde de grønne oaser og komme lidt udenfor byen. Vi har desværre været ramt af sygdom, hvilket har gjort at energien ikke har været til særlig meget, og at appetitten ikke har været det store. Derfor vil jeg blot kort beskrive vores ophold, for dernæst at supplere med alle jeres gode anbefalinger!!

Vi valgte denne gang at booke et Homestay, fordi vi gerne ville prøve det – og også for at prøve at bo til et lavere budget. Vi betalte ca. 300 kr for 3 nætter for 2 personer hos Taman Puspa, hvilket vi syntes var rigtig fint og rent. Hun var ekstremt sød og ville gerne hjælpe med alt. Det lå ret centralt – men stadig trukket væk fra byens larm, dog havde vi selskab af nogle haner som vækkede os lidt tidligt om morgenen.

Vi oplevede CAMPUHAN Ridge Walk og Tegallalang rismarkerne. Det var en rigtig flot oplevelse, men det kan virkelig anbefales at komme tidligt på dagen, så det ikke er for varmt. Førstnævne er gratis og sidstnævnte koster 5 kr. pr person, men transporten dertil koster så lidt. Ubud er et dejligt sted at shoppe – og vi brugte derfor en del tid på at kigge i de fine butikker og på markedet.  Vi spiste blandt andet på Casa Luna og The Melting Wok, hvilket begge dele kan anbefales. Vi fik nok desværre ikke rigtigt oplevet det Ubud som alle taler så fint om. Ingen tvivl om at der er mange muligheder, lækre spisesteder og flot natur.  Jeg savnede dog at være ved havet, for der har jeg det aller bedst. Næste stop er Canggu, hvilket jeg især glæder mig rigtig meget til! 🙂

Skriv gerne til mig, hvis I synes det er en god idé at dele alle “følger-anbefalingerne” til mad og oplevelser, således at jeg kan vurdere om det giver mening at gøre fremover.  Jeg forestiller mig at det fremover skal være et seperat indlæg med jeres anbefalinger og så et blogindlæg med min rejseberetning, men i denne omgang får i det som ét samlet indlæg! 🙂

UBUD
DET SKAL DU SPISE:
Sari Organisk (ligger ude i rismarkerne)
White Elephant
Pica
Lazy Cat Cafe (brunch)
Kafé (vegansk)
Zest Ubud Restaurant (vegetar/veganer)
Alchemy  – Konceptet er Build your own: Salter, smoothie bowls etc.
Bridges (bordbestilling nødvendig)
Buddha Bowl
Biah Biah (local food, autentisk, hyggeligt, billigt)
The Melting Wok (bordbestilling nødvendig)
Milk & madu (morgenmad og pizza bliver anbefalet)
Clear Cafe
Suka Espresso
Bali Buddha
Taco Casa (Mexikansk)
Blue Elephant (vegetariske) – flot udsigt
Locavore (bordbestilling nødvendig)
Mamma Mia (bedst pizza!)
Atman Cafe
Watercress
Mudra
IBU SUSU
Kismet
the Seeds of life
Safe
Sayuri
Tree Monkeys (bordbestilling nødvendig)
Casa Luna
Mozaic (fine dining – 6-8 retter)
Kubu på Ritz Carlton Hotel  (I den dyrere ende, men skulle være en vild oplevelse)

DET SKAL DU OPLEVE: 
Rismarkerne i Tegallalang
Monkey Forest
Mount Batur og se solopgang (det er der virkelig mange som skriver!!)
En Hike til de lokale rismarker
Kanto Lampo Waterfall
Tibumana Waterfall
Tegenungan Waterfall (meget turistet – kom tidligt!)
Hidden Canyon
Twin Waterfalls
Junglefish (smuk udsigt, lækker pool og mad)
Campuhan Ridge Walk
Aloha Bali Swing
Mount Agung Sunrise trekking
Yoga Barn (både yoga, cafe og relax!)
Templet Tirta Empul
Cooking Class (du kan se ratings på trip advisor)
Taksu Spa (der kan man både spise og få massage)
Sound Bath I Pyramids of Chi
jungle ATV
Folk Pool And Gardens – Dejligt sted til en eftermiddag i solen
Udendørs biograf
Billig Massage

ANDRE TIPS: 
Lej scootere og kør rundt på egen hånd, hvis du er tryg ved det.
..Eller lej en privat chauffør som kan køre jer rundt til de populære spots.
Besøg de populære vandfald tidligt på dagen.
Ubud er lokaliseret godt i forhold til at tage ud på udflugter.

Del gerne flere tips i kommentarfeltet. <3 
KH Maya.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.