Rejseguide: Bali – De bedste strande

Indlægget opdateres løbende. 
Jeg modtager utroligt mange spørgsmål til Bali – og jeg prøver virkelig at imødekomme det  hele ved at producere en masse indlæg om Bali. I må endelig skrive, hvis I har flere ønsker til Bali indlæg.  I dette indlæg vil jeg dele flere af mine yndlings strande på Bali – og også lidt om fordele/ulemper ved stederne hvis der er dét. 🙂
Generelt er mange af strandene på Bali ikke så børnevenlige i min optik, da mange har ret voldsomme bølger og strøm. Flere steder er der også ofte markeret med “svømning forbudt” – så hver opmærksom. Der findes strande med Liveguards.


Kelingking Beach
Denne smukke strand ligger på Nusa Penida – En ø tæt på Bali. Det er klart et af de smukkeste steder jeg har set i mit liv. Vandet er helt krystalklart – og ovenstående billede har altså ikke filter på. Det er en fuldstændig bjergtagende udsigt oppe fra.
Ulemperne ved denne strand er at det i høj grad er en turistattraktion, hvilket betyder at rigtig rigtig mange turister tager hertil. Hvis du skal have en god oplevelse, skal du altså tage herud til solopgang, hvilket kræver at du tager en overnatning på Nusa Penida.
Derudover er det svært fremkommeligt, fordi trappen ned til stranden er meget svær at gå på, og der er meget lang vej ned. Stranden er derfor på ingen måde for børn eller gangbesværede. Derudover er der kun toiletfaciliteter på toppen. Stedet er derfor mere en oplevelse, end det egner sig til en reel “strandtur”.  Der er lidt kiosker mm. på toppen også, men det er meget turistet.
BOOK OVERNATNING: NUSA PENIDA 


ULUWATU BEACH
I uluwatu/bingin området ligger der i min optik Bali’s smukkeste strande!! Mange af dem er dog lidt svære at komme ned til, da der er trapper de fleste steder.
Uluwatu beach er klart en af mine yndlingsstrande, selvom der faktisk ikke er så meget strand her, men tilgengæld heller ikke så mange mennesker.  Det er dog også lidt et udflugtsmål, så der kan komme en del turister.
Stranden ligger nede mellem klipperne, hvilket jeg synes er helt vildt hyggeligt. Der er flere stejle trapper for at komme ned til stranden, hvilket gør den lidt ufremkommelig – og ikke børnevenlig. Under grotterne kan man finde skygge, hvilket kan være dejligt. Der findes ikke solstole dernede. Man kan bade sådan i mellem klipperne, men da der kan være en del bølger- og surfere så skal man være opmærksom – og ikke børnevenlig.
Stedet er et surf spot for erfarne og øvede surfere – og du kan leje surfboards.
Der er flere Warungs oppe på klippekanten. Det er i min optik her jeg har set de smukkeste solnedgange på Bali. Der ligger også et sted kaldet Single Fin, hvor man kan slappe af og nyde poolen – og se solnedgangen over havet. Virkelig smukt.
BOOK HOTEL: ULUWATUThomas Beach
I Uluwatu ligger også Thomas Beach – som har mere hvid sandstrand. Den er dog også ret hård at komme ned til, da der er en hård trappe. Men når man er dernede, så er der så også det man skal bruge. Der er nogle små warungs hvor man kan købe mad og noget at drikke, og der er også solstole. Nogle dage er det fint til nybegyndere at surfe, og du kan leje boards på stranden.
Der findes også DREAMLAND beach i nærheden som også har fin sandstrand og fint til begyndersurf.
BOOK HOTEL: ULUWATU

Padang Padang 
I Uluwatu området ligger også Padang Padang. Stranden ligger også nede af en masse trapper. Der er et lille betalingsgebyr at komme ind, fordi der også ligger et tempel – tilgengæld er toiletterne gratis. Jeg tror nok det koster ca. 10 kr pr person – på det niveau i hvert fald. Jeg synes stranden er ret hyggelig, fordi den ikke er så stor. Det betyder også at der er lidt en begrænsning på, hvor mange mennesker der er plads til. Jeg kan bedst lide de her mindre strande. Stranden er ikke så børnevenlig, da der er en strøm som går udad.. Men hvis man bliver på det helt lave vand er det okay, men hver opmærksom!!
Der er virkelig tit aber dernede, men pas på de ikke stjæler fra dig! 🙂  Der er nogle små Warungs dernede, og du kan købe kolde drikkevarer – kokosnødder osv. dernede.
Det er et virkelig godt til begynder/let øvede for at surfe – og det er et af mine yndlings spots!!  Og det sted hvor bølgerne oftest er mindst nede i uluwatu området, hvor det ellers kan være ret stort. Du kan leje surfboards på stranden. Der er lifeguard på stranden.
BOOK HOTEL: ULUWATU 


Green Bowl / Green Ball (bliver kaldt begge dele).
Denne strand var jeg kun ude på, fordi jeg var med en som skulle surfe. Den ligger ret langt væk, og kan være svær at finde. Men det er virkelig en næsten “private” beach. Vejen derned er også med trapper – og det er en virkelig hård tur!!  Der er nærmest kun surfere der. Der er nogle store grotter, hvor man kan søge skygge.
Der er ikke nogle butikker eller noget, men der er sommetider en gruppe lokale kvinder med drikkevarer.  Det er et surfspot for ØVEDE surfere, da det kan være meget store bølger. Der er ikke mulighed for at leje boards. Der er en lille warung og toiletter oppe ved parkeringspladsen.
BOOK HOTEL: ULUWATU

PANDAWA
Denne strand ligger også lidt langt væk fra alt, men det er mit indtryk at der kommer mange flere hoteller i dette område. Det koster penge at komme ind, men jeg kan ikke helt huske hvor meget. Der er ikke trapper osv. så man kan også køre dertil i bil.  Det er enere børnevenlig strand end mange af de andre jeg har nævnt. Lige når man kommer ned ser stranden nok ud som en anden turiststrand, da der er ret mange restauranter og lign. der hvor man kommer ned. Men hvis man vil have lidt mere privat feeling, kan man gå til siderne. Billedet er skudt et stykke til venstre, og der kan man ligge alene, hvis man vil gå lidt for det! 🙂  Her er det også populært at surfe og man kan leje boards.

CANGGU STRANDENE
Der ligger flere strande i Canggu området. Batu Bolong er “hovedstranden” – og her hvor der sker mest og er flest mennesker. Her kan man fx. nyde drinks på Olds Mans, sandbar, the Lawn eller the Sand. Der er masser af liv i dette område. Det er muligt at leje solstole.
Der er gode muligheder for Surf til næsten alle niveauer. Jeg surfer som regel Batu Bolong eller Berewa beach. Batu Bolong er det mest nybegyndervenlige, da man nemt kan fange hvide bølger her. Der er masser af surfskoler på stranden hvor man kan booke lektioner og leje boards. Selve stranden er ikke altid så børnevenlig, da der er et “short break” – altså at bølgerne ofte knækker tæt på land, hvilket kan være ret voldsomt. Ved lavvande er det ikke helt så slemt. Sandet er meget groft her – og sort. Så man får ikke helt den samme følelse som ved en hvid sandstrand, men jeg har vænnet mig til det. Men min mor synes ikke at det var en så “pæn strand”. Der er mest busy omkring Batu Bolong, Echo og Finns beach club. Tager man lidt mere nord på er der mere stille fx. pererenan eller Sehse.
BOOK HOTEL: CANGGU

GILI AIR 
På Gili Air øen er der jo som du måske kan regne ud vand hele vejen rundt. Jeg elskede at være på Gili air og nødt at kunne gå øen rundt i sandkanten. Der er rigtig fin strand flere steder. Sandet er “koraler” så det kan være lidt groft, så nogle steder er sko en god idé.  Hver opmærksom på hvilken side af øen du bosætter dig på, alt efter om du elsker solnedgang eller solopgang… Til solnedgangstid strømmer alle om på vest siden af øen, for at se solen gå ned, hvilket er helt magisk der. 🙂
Der er ikke store bølger, så det er egentligt ret børnevenligt, men du kan ikke kan køre med klapvogn på øen da der primært er sand… og eneste transport er hestevogne (og det bør du ikke støtte!). Så for børn i bæresele eller større børn er det fint.
BOOK HOTEL: GILI AIR

CRYSTAL BAY
Denne strand ligger også på Nusa Penida. Jeg har tidligere skrevet at Nusa penida er blevet meget turistet, men hvis i er derovre, så kan stranden her anbefales. Der er en del mennesker på stranden, men det er stadig okay. Grunden til at jeg tager den med er at man kan snorkle fra stranden, og det synes jeg var en ret god oplevelse. Hvis man ikke har egen maske, kan man leje en for småpenge hvis man ikke er så sart. 🙂
Vandet er flot og klart -meeeen måske ikke helt krystalklart, som navnet ellers antyder. Ret hyggelig strand at se solnedgang på.
BOOK HOTEL: NUSA PENIDA 

SEMINYAK
Til sidst vil jeg tage Seminyak stranden med. Det er IKKE en af mine personlige favoritter, da jeg synes området er ALT for turistet – og der er alt  alt alt for mange mennesker. I min optik kan man lige så godt tage til Mallorca, hvis det er dette man leder efter. Jeg tager den med alligevel, da jeg ved at mange rejser med børn. Her er der en ret børnevenlig strand, og der ligger mange hoteller i dette område. Det er virkelig “ferie-vibes” i dette område, og der er masser af livemusik og ligende på stranden.
BOOK HOTEL: SEMINYAK 

Hvilken strand er din favorit på Bali?
KH Maya.

2 Comments
 1. Hej Maya.
  Min kæreste og Jeg skal til Bali i august. Vi har booket 5 nætter i Seminyak, 5 nætter på Gili T og så mangler vi at booke vores 3 sidste nætter. Vi har overvejet Sanur, da det er ‘nemt’ i forhold til transport. Altså ift at vi kommer fra gili og skal til lufthavnen 3 dage efter. Men vi har også overvejet Uluwatu, da det tiltaler os mere. Har du nogen forslag eller tips til hvor vi kan tilbringe de 3 sidste nætter? Bedste hilsner Patricia.

  1. Hej Patricia.

   Gili T er kendt for at være den festlige af øerne – bare så I ved det. Som jeg har fået at vide er det ca. halvdelen af øen som er fest – og den anden mere rolig… men at der vist generelt bliver mere og mere fest – og unge mennesker…. bare så i ved det!
   Nu skiver du ikke hvem I er – men ellers ville jeg anbefale at i ændre til Gili Air, som er mere “honeymoon” 🙂 – og meget par.

   Det tager ca. 1-1.5 time at komme fra Uluwatu max. Så det ville i sagtens kunne… Men ja det ville være en lidt lang tur fra PAdang Bay til Uluwatu… men det ville jeg mene var det værd… 🙂

   Sanur og seminyak er lidt “Mallorca” i min optik… Det er her alle store resort ligger, og stranden er stor og børnevenlig – men også mange turister. 🙂

   Måske overveje at tage den den anden vej rundt? … Altså først tage til Uluwatu, gili AIr og så slutte i seminyak. ( imellem gili air og seminyak kunne i også tage 2 nætter i Ubud) .. I skal have nogle dage på fastlandet før i skal flyve hjem da bådene kan være aflyst pga vejeret… 🙂

   Jeg bor i Canggu – det elsker jeg -masser af surf, byliv, cafeer – Det tager ca. 1.5-2 timer til lufthavnen

   KH Maya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.